Datum: 20/10/2015 20:45
Competitie: Champions League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Mestalla
Wereldgoal Foket net niet genoeg voor sterk Gent

AA Gent alweer naar huis met gevoel dat er meer in zat

Wereldgoal Foket net niet genoeg voor sterk Gent
Foto: © photonews

Het mag blijkbaar niet zijn voor AA Gent in deze Champions League. Net als tegen Lyon en in Sint-Petersburg maakten de Buffalo's na een sterke start van Valencia meer dan een goeie indruk. Foket scoorde een wereldgoal, maar aan de overkant gingen er twee tegen de touwen.

Sander De Graeve, Richard De Meyer en Manuel Gonzalez in Valencia

AA Gent mocht in een toch redelijk goed gevuld Mestalla Valencia in de ogen kijken. Dat deden ze met Saief en Matton in de ploeg. Johansson en Simon zaten op de bank. Bij de thuisploeg stond iets of wat verrassend Santi Mina in de ploeg in plaats van Pablo Piatti.

Sels op hoog niveau

De Gentenaars leken niet echt onder de indruk en trokken zoals gewoonlijk als team naar voren. Alleen liet dat achterin wel wat ruimte. Aangezien het balbezit opvallend evenwichtig bleef, kregen we een match met veel snelle acties.

Gent deed aardig mee, maar de aanvallen van Valencia waren levensgevaarlijk in de eerste twintig, dertig minuten. Sels had heel wat werk, maar onderscheidde zich met enkele geweldige saves. Tegen het hakje van Feghouli kon hij echter niets beginnen. 1-0 op het kwartier was het verdict.

Thomas 'Wereldgoal' Foket

Het laatste kwartier kwam AA Gent opnieuw beter in de wedstrijd, maar wat Foket even voor de koffie uit zijn dikke teen schudde, hadden we echt niet verwacht. Na een prachtpass van Neto en een gemiste omhaal van Mina knalde hij een echte bom in de winkelhaak. Wereldgoal. Punt.

Na de rust wist men in Mestalla niet wat men zag. AA Gent eiste het balbezit op en Valencia leek wel vermoeid. Het publiek keerde zich gaandeweg tegen de eigen troepen. Het fluitconcert waarmee kapitein Parejo het veld verliet, was tekenend.

Valencia wisselde al snel, maar de Spanjaarden hadden een gelukje nodig om het tij te keren. Een verloren bal dwarrelde op de lat en via Mitrovic ging de bal uiteindelijk tegen de touwen. Een ontnuchtering voor de troepen van Vanhaezebrouck.

Late wissel

De jongens van Vanhaezebrouck, die in de 75e minuut nog steeds niet gewisseld had, bleven echter gewoon verder voetballen. Simon was de enige die erop kwam voor Matton die de 2-2 nog aan de voet had, maar het mocht net als in Sint-Petersburg niet zijn voor de landskampioen.

Na drie wedstrijden blijft Gent met één op negen achter, maar alweer heerste het gevoel dat er meer in zat. Ook al hadden de Buffalo’s een goeie Sels nodig en een stukje magie van Foket om aan de rust op gelijke hoogte te staan.

Opstellingen

Valencia CF Valencia CF

  Speler G Beoordeel
Doménech Sánchez Jaume 90' 6
Cavaco Cancelo Joao Pedro A   90' 7
Mustafi Shkodran 90' 6
de Jesus Santos Aderllan Leandro 90' 6
Gaya Peña José Luis   90' 6
Fuego Martínez Javier 90' 5
Parejo Dani   68' 5
Gomes André 90' 6
Feghouli Sofiane 90' 7
Paco Alcácer 82' 6
Lorenzo Santiago Mina   60' 5
  Bank G Beoordeel
Piatti Pablo 30' 6
Moreno Machado Rodrigo 22' 6
Villalba Rodrigo Francisco José 21' 6
Barbosa da Silva Danilo 8'  
Orbán Lucas Alfonso -  
Barragán Fernández Antonio -  
Pérez Enzo Nicolás -  
Rodríguez Oterino Yoel -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 8
Foket Thomas  90' 8
Nielsen Lasse 90' 6
Mitrovic Stefan 90' 6
Asare Nana   90' 6
Neto Renato A 90' 7
Kums Sven 90' 8
Matton Thomas 84' 6
Milicevic Danijel 90' 7
Depoitre Laurent 90' 7
Saief Kenny   90' 6
  Bank G Beoordeel
Simon Moses Daddy-Ajala   6'  
Poletanović Marko -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Vandenbussche Brian -  
Johansson Erik -  
Raman Benito -  
Pedersen Nicklas -  
Herbeleef Valencia CF - KAA Gent

Vooraf