lokSporting Lokeren
Datum: 24/10/2015 20:00
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Het Kuipje
Lokeren zet de wederopstanding in en laat Standard alleen achter op de laatste plaats
Timothy Collard

Sporting Lokeren wint en wipt over KVC Westerlo

Sporting Lokeren heeft zaterdagavond op het veld van KVC Westerlo een belangrijke zege geboekt. Dankzij een sterke eerste helft en met dank aan een nog sterkere Davino Verhulst springt Lokeren in de stand over Westerlo.

Harm Van Veldhoven voerde in vergelijking met de wedstrijd op Standard één wijziging door: Hyland kwam in de plaats van Lecomte. Twee wissels bij Lokeren: Patosi en Ngolok vervingen Abdurahimi en Starzynski.

Doelpunt in de kluts

De wedstrijd begon met flink wat aftasten langs beide kanten, maar bij de eerste échte mogelijkheid was het zowaar al raak voor… Lokeren. Odoi stormde door op links, maar zag zijn schot op de paal stranden. De linksback ging doorjagen en via Ngolok ging de bal dan toch binnen: 0-1.

Lokeren was duidelijk baas in de aanvangsfase, terwijl Westerlo nauwelijks gevaarlijk kon zijn. Pas halverwege de eerste helft noteerden we het eerste schot van de partij bij de thuisploeg. En De Ceulaer trapte dan nog enkele meters naast de kooi van Verhulst.

Miric met zijn eerste

Rond het halfuur had Gounongbe – alleen op doel af – de gelijkmaker aan de voet, maar Verhulst hield zijn ploeg recht. Aan de overkant was het meteen daarna wél raak. Miric verdubbelde de voorsprong met een rake kopbal. Lokeren raakte daarna nog twee keer de paal in dezelfde actie, maar rusten deden we met 0-2.

Westerlo wilde zich herpakken na de pauze, maar het was toch een tijdje wachten op grote kansen. Pas in het laatste halfuur werd Verhulst écht onder vuur genomen. Maar… De doelman van Lokeren stond pal en ranselde pogingen van onder meer  Lecomte, Aoulad en Schouterden uit zijn doel.

Patosi op de lat, Penalty voor Westerlo

Patosi knalde nog op de lat namens Lokeren, maar doelpunten leken er niet meer te vallen. Tot… Odoi aan De Ceulaer ging hangen in de grote rechthoek. De aanvaller van Westerlo ging slim neer en Gounongbe zette de daaropvolgende strafschop om, ook al ging Verhulst de goeie kant uit.

Het was nog dik tien minuten bibberen en beven voor Lokeren, maar uiteindelijk hielden de Waaslanders toch stand. En zo knoopt de ploeg van Peeters opnieuw aan met de drie punten. Lokeren telt nu elf punten, Westerlo is vijftiende met 10 punten.