Voorzitter Lambrecht wist het al een week: "Maar daarom heb ik gewacht om Peeters te ontslaan"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 27 reacties
Voorzitter Lambrecht wist het al een week: "Maar daarom heb ik gewacht om Peeters te ontslaan"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Lokeren heeft zondagmiddag ietwat verrassend een nieuwe trainer voorgesteld. Georges Leekens tekende een contract tot het einde van volgend seizoen en moet de Waaslanders van degradatie behoeden. Voorzitter Roger Lambrecht legde zijn opvallende keuze voor Leekens uit.

Timothy Collard in Lokeren

“Ik heb de beslissing om Peeters te ontslaan al genomen na het verlies tegen OH Leuven”, aldus Lambrecht. “Dat was voor mij de druppel. Maar… Ik vond het toen niet het geschikte moment om dat naar Peeters toe te communiceren.”

"De match tegen OH Leuven was voor mij de druppel"

Roger Lambrecht

Waarom niet? “We hadden nog geen andere coach, dus waarom zou ik dan al laten weten dat we niet verder wilden met Peeters? Ik had nog geen akkoord met Georges. Als je dat dan communiceert, dan zou je toch op je kop moeten gevallen zijn, hé?”

Lambrecht reconstrueerde wel nog een keer de voorbije zeven dagen. “Ik ben na de match tegen OHL beginnen telefoneren en onderhandelen met Georges.”

“Donderdagnamiddag hebben we dan een akkoord bereikt. Maar ik wilde de voorbereiding op de wedstrijd tegen Westerlo niet verstoren en daarom heb ik het nieuws tot na de match stilgehouden.”

"Er lopen hier veel goeie spelers rond en we beschikken over een goeie ploeg"

Leekens moet Lokeren in eerste instantie in eerste klasse houden, maar denkt ook al aan een langer verblijf op Daknam. “Het contract loopt tot het einde van volgend seizoen. Maar als de resultaten tegenvallen, en dat zou willen zeggen dat we degraderen, dan mag de voorzitter mij buitengooien.”

“Maar zo’n vaart zal het niet lopen”, klonk het vol vertrouwen bij Leekens. “Er lopen hier goeie spelers rond en we beschikken over een goeie ploeg.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties