Leekens verkoos Lokeren boven buitenlandse opties: "Geld is niet alles"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 35 reacties
Leekens verkoos Lokeren boven buitenlandse opties: "Geld is niet alles"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Georges Leekens is zondag aan zijn derde ambtstermijn bij Sporting Lokeren begonnen. De ervaren oefenmeester moet de Waaslanders uit het slop halen en is vol vertrouwen dat dat ook zal lukken.

Timothy Collard in Lokeren

“Ik heb hier al twee keer in uitstekende omstandigheden kunnen werken”, aldus Leekens. “Ik zat eerlijk gezegd met mijn gedachten in het buitenland, maar als er dan plots een vriend (Roger Lambrecht, nvdr.) belt, dan is er enkel een hand shake nodig om alles in orde te brengen.”

"Ik had aanbiedingen uit warme landen"

“In het leven is het niet alleen geld dat telt. Ik had aanbiedingen uit enkele warme landen, maar die heb ik laten vallen. Je moet je in het leven ook goed kunnen voelen”, aldus Leekens, die na enkele omzwervingen dus weer tot rust wil komen.

Leekens benadrukte ook zelf nog eens dat hij pas zondag een contract tekende. “We hebben donderdag al een akkoord bereikt, maar ik heb pas vandaag een contract getekend. Na een gesprek met de spelersgroep.”

“We wilden het nieuws nog niet bekendmaken, zo vlak voor de match tegen Westerlo. Dat had nefast geweest voor deze club. Elke beslissing wordt genomen in functie van Lokeren, dus ook deze.”

"Ik zou nooit in een avontuur stappen waar ik niet zelf in geloof"

Georges Leekens

Zelf ziet Leekens het zitten. “Ik zou nooit in een avontuur stappen waar ik niet zelf in geloof. Er wachten ons meteen twee moeilijke wedstrijden tegen Gent en Genk, maar wij kunnen van iedereen winnen. Onze tegenstanders moeten opnieuw schrik krijgen van Sporting Lokeren.”

“Ik ken nog een aantal jongens uit het verleden. Killian (Overmeire, nvdr.) en Copa bijvoorbeeld. En verder ken ik de ploeg in het algemeen gewoon goed. Ik ben al sinds begin juli terug in het land en zag al veel wedstrijden.”

“Iedereen kent mijn stijl. Ik ben communicatief sterk en kan het zelfvertrouwen van de spelers omhoog krikken. De overwinning tegen Westerlo zal alvast goed doen voor de jongens.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties