De momenten van onze redacteurs: Voetjes op de grond in Kiev, de verrassing voor Marc Coucke en Lorenzo Schoonbaert...

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
De momenten van onze redacteurs: Voetjes op de grond in Kiev, de verrassing voor Marc Coucke en Lorenzo Schoonbaert...
Foto: © Photonews

Ook in 2015 was Koning Voetbal opnieuw alomtegenwoordig. Om die reden kiezen de redacteurs van Voetbalkrant.com hun momenten van het afgelopen jaar. We beginnen met de drie momenten van Cédric De Volder.

2015 was ondertussen al mijn derde jaar als voltijds voetbaljournalist. En het moet gezegd: de job verveelt nooit. Ik zag de afgelopen 365 dagen meer dan honderd wedstrijden, sprak tal van profspelers, verdiepte me in de analyses van het spelletje en... ik maakte natuurlijk ook enkele onvergetelijke momenten mee!

Moment 1: het Europese parcours van Club Brugge, met als orgelpunt... Kiev!

Club Brugge legde vorig seizoen een prachtig Europees parcours af. Voor een watcher betekent dat natuurlijk: Europa rondreizen! Kopenhagen, Turijn, Istanboel, Warschau,... Ik ontdekte de voorbije twaalf maanden enkele prachtige steden. 

De trip naar Kiev - voor de wedstrijd tegen Dnipro FC - maakte absoluut de diepste indruk. Waarom? Voor het extrasportieve! Oekraïne is verwikkeld in een oorlog en ook op straat in Kiev was dat te merken. Ikzelf tel 26 lentes, maar zag geen leeftijdsgenoten zonder legerkledij.

En wat dan te zeggen van die duizenden namen van jonge mannen die gesneuveld waren, verspreid over de stad? Je wordt er even stil van en je beseft hoe goed het wel is om als jongeman in België op te groeien...

Moment 2: Lorenzo, het ga je goed...

Vlaanderen kent ondertussen het pakkende verhaal van Lorenzo Schoonbaert. De fan van Club Brugge - die we voor het eerst hadden ontmoet in Turijn voor de partij tussen Torino FC en Club Brugge - besliste om uit het leven te stappen.

Ik ga er niet verder op in gaan, maar wel toch benadrukken dat die weken me nog steeds een krop in de keel bezorgen. Ik ben dan ook terecht trots dat we zijn laatste droom - de aftrap geven bij Club Brugge - in vervulling hebben laten gaan.

Moment 3: dé verrassing voor Marc Coucke

KV Oostende pakte de herfsttitel en Marc Coucke vroeg een trofee. De Pro League heeft er natuurlijk geen in de kast staan, maar daar hebben we iets aan gedaan. 

Op een doordeweekse werkdag trok ik dan ook naar Omega Pharma, het bedrijf van de excentrieke zakenman. Ik had snel-snel een trofee geregeld, maar Coucke was blij als een kind!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties