Herboren Santini helpt erg dominant Standard aan verdiende zege tegen flauw Lokeren
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Lokeren

Dominant Standard dankt Ivan Santini voor verdiende zege bij Sporting Lokeren

Standard heeft het nieuwe jaar ingezet met een glansrijke overwinning. De ploeg van Yannick Ferrera toonde zich op het veld van een flauw Sporting Lokeren erg dominant en Ivan Santini bezorgde zijn ploeg met twee doelpunten de zege.

• Het nieuwe Standard staat er meteen
  • Santini scoort voor het eerst twee keer in één match voor de Rouches
  • Aanwinsten Edmilson, Boschilia en Kosanovic tonen zich
  • Standard staat nu zesde
  • Flauw Lokeren ziet concurrenten uitlopen

Georges Leekens bracht zijn wintertransfer Joao Carlos (de enige tot dusver) meteen tussen lijnen. Ingason verschoof daardoor naar de rechtsachter. Yannick Ferrera bracht bij Standard dan weer drie aanwinsten tussen de lijnen: Kosanovic, Edmilson én Boschilia.

Voor de wedstrijd konden de genodigden van Lokeren zich nog opwarmen aan jenevertjes, maar hadden ze dat tijdens de wedstrijd maar gekund door het spel van hun ploeg... Dat was evenwel niet het geval, want de bezoekers uit Luik duwden Lokeren vanaf seconde één achteruit.

Yatabaré mist niet te missen kans

Op het kwartier was een dominant Standard een eerste keer dichtbij een voorsprong. Eerst duwde Odoi een gevaarlijke voorzet van Edmilson nog in corner, en op die corner zette Fiore Verhulst stevig aan het werk met een goeie kopbal. Maar Verhulst was bij de pinken en voorkwam een achterstand.

Lokeren kwam niet in het stuk voor en enkele spelers – waaronder Coelho en Rassoul – kregen geen voet aan de grond. Standard probeerde het vaak met schoten van grote afstand, al was Yatabaré er bij (alweer) een corner nog het dichtste bij. Één probleem: de lange middenvelder kopte het leer pardoes tegen Overmeire. Rusten deden we met een 0-0-tussenstand.

Santini doet (eindelijk) wat moet: scoren

Gaf Leekens zijn manschappen een donderpreek tijdens de rust? Daar gaan we toch van uit, ja. Maar zagen we een ander Lokeren na de pauze? Neen, dat niet. Standard daarentegen, toonde net als in de eerste helft veel goesting en drang naar voren. En dat loonde al snel.

Boschilia bediende Santini en de Kroaat – erg aanwezig tijdens de match – poeierde het leer met een lage knal voorbij een kansloze Verhulst: na meer dan 15 (!) schoten was het dan toch eindelijk raak voor de Rouches. En of het verdiend was!

Standard nu zesde, Lokeren ziet concurrentie uitlopen

Voor Leekens was de maat vol en hij bracht met Ticinovic en Bolbat twee verse krachten tussen de lijnen. Niet dat het veel opleverde, want luttele minuten later verdubbelde Santini – na erg lullig balverlies van Rassoul – de voorsprong met een rake kopbal. 0-2 en de buit was binnen voor de bezoekers.

Standard gooide de wedstrijd op slot en kwam nooit meer in de problemen tegen een Lokeren dat geen aanspraak maakte op een aansluitingstreffer. Standard vergezelt Genk en Charleroi op plaats zes met 31 punten, terwijl Lokeren op 27 punten blijft hangen.