Hooligans Club geven opmerkelijke uitleg: "Dankzij spelers konden we match tegen Napoli (achter gesloten deuren) bijwonen"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 11 reacties
Hooligans Club geven opmerkelijke uitleg: "Dankzij spelers konden we match tegen Napoli (achter gesloten deuren) bijwonen"
Foto: © photonews

Er is de laatste dagen heel wat te doen omtrent de hooligans die na de Europa Leaguewedstrijd Club Brugge-Napoli amok maakten. Nu verklaarden twee van hen dat ze in het stadion werden binnengelaten door… spelers van blauw-zwart.

Vorige week werden acht hooligans opgepakt omdat ze op 26 november na de match Italiaanse supporters zouden in elkaar geslagen hebben. Tijdens het verhoor lieten twee van de hooligans vallen dat ze de wedstrijd – die omwille van het verhoogde terreurniveau plaatsvond achter gesloten deuren – in het stadion hadden gevolgd.

“We hadden armbandjes gekregen van twee spelers. Maar er hing zo weinig sfeer in het lege stadion, dat we maar weer vertrokken zijn”, staat in Het Nieuwsblad te lezen. Al lijkt de kans quasi onbestaande dat het werkelijk ook zo gelopen is…

"Zeer onwaarschijnlijk"

Club Brugge

De geselecteerde spelers en de staf mochten het stadion namelijk zonder identificatiebandjes binnen. Als de twee mannen bandjes verkregen, dan is dat wellicht via journalisten, UEFA-genodigden, medewerkers of niet-geselecteerde spelers gebeurd.

Maar ook bij Club zelf geloven ze het verhaal niet. “Het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk dat de supporters via de spelers zijn binnengeraakt, als ze al zouden zijn binnengeraakt.” De voetbalcel moet nu oordelen of de bezorgers van de identificatiebandjes al dan niet strafbare feiten gepleegd hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties