Malinwa balanceert op een dunne koord, op zoek naar evenwicht

Malinwa balanceert op een dunne koord, op zoek naar evenwicht
Foto: © Photonews

KV Mechelen werd aan het begin van het seizoen getipt als een kandidaat voor play-off 1. En ook na 22 speeldagen staan ze op amper zes punten van de zesde plek. Maar: de kloof met hekkensluiter Westerlo is ook amper zes punten. Balanceren op een dunne koord, op zoek naar evenwicht.

“We moeten hard werken om onze stabiliteit terug te vinden. Niet enkel in de verdediging, maar in de hele ploeg. Het is nu aan ons om tegen Genk beter te doen en een resultaat te halen”, aldus coach Jankovic.

Ook Tim Matthys beseft het maar al te goed: “We hebben eens nood aan een positieve reeks.” Elke keer als de club gelanceerd lijkt na een goede prestatie, volgt er (te) snel een domper. “En dan is het nu opnieuw beginnen tegen Racing Genk.”

Zoektocht naar een reeks

Doelman Gillet – uitblinker op bezoek bij hekkensluiter Westerlo – wil ook zo snel mogelijk aan die positieve reeks beginnen: “Er zit te weinig constante in ons spel en in de resultaten. Een reeksje overwinningen zou ons nochtans echt kunnen lanceren.”

KV Mechelen weet waarover het spreekt: in het begin van 2015 draaide de motor plots wel, wat uiteindelijk zelfs winst opleverde in play-off 2 en ei zo na een Europees ticket voor dit seizoen. Zo’n reeks zoekt Malinwa ook dit seizoen. Te beginnen met de thuismatch tegen de Smurfen?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties