Oude gloriën Wesley Sonck (37): "Rustige Ibra, geleerd van Degryse en andere visie dan Koster bij Club Brugge"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Wesley Sonck (37): "Rustige Ibra, geleerd van Degryse en andere visie dan Koster bij Club Brugge"
Foto: © photonews

Elke week grasduinen we in het verleden en kijken we naar het heden van de oude gloriën die ons voetbal rijk zijn. Deze week: gewezen aanvaller en 55-voudig Rode Duivel Wesley Sonck.

Op zijn 37ste gaat Sonck als analist door het leven. Met een deelname aan het WK en Champions League-duels, landstitels met Genk en Ajax, scoren tegen Real Madrid en ga zo maar door, spreekt de voormalige killer met kennis van zaken. 

"Met Ibra"

"Bij Ajax speelde ik samen met verschillende superspelers. ("Met Ibra", helpt zoon Sonck op de achtergrond een handje). Voilà (lacht) Zlatan was een rustige kerel naast het veld. Zo kennen we hem eigenlijk niet. Toch had ik rap door dat hij een talent bezat dat een ander niet had."

"Bij Maxwell merkte ik hetzelfde op. Die deed alles met zoveel vista. Hij won in totaal zelfs een trofee meer dan Zlatan. Die twee werden laten ook boezemvrienden. Zlatan zijn zoontje heet Maximilian, verwijzend naar Maxwell. Dat zegt genoeg natuurlijk."

Rode Duivels vol zelfvertrouwen

Ook in eigen land speelde Sonck aan de zijde van enkele toppers. "Marc Degryse, ook al was hij dan al in de dertig, zag de dingen zeer snel, kon een bal perfect ergens leggen en een doelpunt maken. Van hem heb ik veel geleerd. Later bij de nationale ploeg volgden nog Kompany, Dembélé, Vertonghen, Vermaelen, ... Die waren allemaal zo overtuigd van zichzelf."

Voorts werkte Sonck samen met vele toptrainers. Toch kende hij ook twee dieptepunten in zijn carrière. Zoals de laatste zes maanden bij Borussia Mönchengladbach. "Onder Jos Luhukay werd ik opzij geschoven om een reden die ik nog steeds niet ken. Dat heb ik nooit begrepen."

"En ook het laatste jaar in Brugge was een tegenvaller. Ik had niets tegen Adrie Koster, maar zijn aanpak strookte niet met hoe ik als 30-jarige over voetbal dacht. Na al die jaren op het hoogste niveau heb je bepaalde ideeën. Hij had een visie waar ik niet in paste. Dat is voetbal. Van de andere coaches stak ik bijzonder veel op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties