Club Brugge loopt 2,5 miljoen euro mis; Antwerp, Oostende, Lokeren en Lommel profiteren in stadiondossier

Timothy Collard
Timothy Collard
| 44 reacties
Club Brugge loopt 2,5 miljoen euro mis; Antwerp, Oostende, Lokeren en Lommel profiteren in stadiondossier
Foto: © photonews

Pech voor Club Brugge. Doordat het stadiondossier van blauw-zwart ‘fundamenteel gewijzigd’ werd en bijgevolg niet meer voldoet aan de gestelde voorwaarden, herverdeelt Vlaams minister van Sport Philippe Muyters de 2,5 miljoen euro die oorspronkelijk aan Club Brugge was toegekend. Dat meldt Belga.

De regering besliste in 2014 om acht miljoen euro vrij te maken zodat Belgische voetbalclubs zouden gaan investeren in hun stadion. Oorspronkelijk zou Club Brugge 2,5 miljoen euro aan subsidies krijgen om zijn nieuwe stadion te realiseren, maar daar kwam nu verandering in.

Nu definitief is gebleken dat het gezamenlijke project van Club en Cercle (het stadion aan de Blankenbergse Steenweg, nvdr.) niet doorgaat, komt er plots 2,5 miljoen euro vrij om te herverdelen onder andere stadionprojecten.

Goed nieuws voor andere clubs

En zo zullen ze zich bij Royal Antwerp FC (renovatie, 250.000 euro), KV Oostende (119.500 euro), Sporting Lokeren (renovatie, 750.000 euro) en Lommel United (nieuwbouw, 1,19 miljoen euro)in de handen wrijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties