Dit is de impact van de wintermercato op de marktwaardes in België

Dit is de impact van de wintermercato op de marktwaardes in België
Foto: © photonews

De wintermercato was bijzonder druk in België. Er kwam een aantal echte toppers bij in de hoogste Belgische voetbalklasse, terwijl anderen vertrokken. Maar heeft dat zijn impact op de marktwaardes in België? We gingen het even na.

Verschillende factoren als club, positie, leeftijd, duur van een lopen contract, etc. bepalen de marktwaarde van een speler. Een exacte inschatting maken blijft moeilijk, al is het gerenommeerde Transfermarkt.de binnen het Europese voetbal een belangrijke graadmeter.

Volgens de meest recente marktontwikkelingen prijkt Anderlecht-youngster Youri Tielemans met een waarde van 12 miljoen euro nog steeds op één. Het paars-witte jeugdproduct staat ruim boven Dennis Praet (8 miljoen) en patron Steven Defour (7 miljoen), terwijl ook Thomas Meunier 7 miljoen euro waard is. 

Anderlecht en Standard veel meer waard

In de top-10 is in vergelijking met twee maanden geleden weinig gebeurd. Al zagen we met Victor Valdes wel een speler met een marktwaarde van vijf miljoen euro de top-10 nipt binnenkomen. Als we de marktwaardes van de clubs vergelijken met 1 januari valt wél iets op.

Terwijl Brugge en Genk hun marktwaarde zagen dalen de voorbije maand, zijn vooral Anderlecht en Standard sterker geworden qua waardes. In totaal is de marktwaarde van 498 naar 516 miljoen euro gestegen op de Belgische voetbalvelden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties