Nu echt de oude Suarez? "Er is geen probleem meer met zijn knie"

Nu echt de oude Suarez? "Er is geen probleem meer met zijn knie"
Foto: © photonews

Het hart van vele voetballiefhebbers klopte zondag een stukje harder. Zagen we daar niet een eerste glimp van de beste Matias Suarez? Vriend, landgenoot en ex-ploegmaat Hernan Losada is niet verrast. "Mati wil iedereen bewijzen dat hij nog de oude is."

Ook Losada zag hem domineren. "Hij was één van de besten op het veld. Hij had het geluk om al vroeg te scoren. En dat gaf hem vertrouwen. Mati met vertrouwen is nog steeds één van de beste spelers in België. Hij probeerde zijn acties en die lukten, dat gaf hem een boost", aldus Losada.

Ik was verrast dat hij dat ook kon op de rechterflank

Suarez was wel door één zaak verrast: de positie van waar hij het deed. "Ja, dat was verrassend voor mij. Hij creëerde vanop de rechterflank heel veel gevaar. Anderlecht heeft daar volgens mij niet genoeg van geprofiteerd. Normaal is hij gevaarlijker centraal, maar hij kan dus ook op die positie spelen."

Dat Suarez nu opstaat, heeft volgens Losada niet te maken met de verhoogde concurrentiestrijd. "De motivatie is er altijd. Tijdens de winterstop moest hij vertrekken, want Anderlecht haalde al vervangers voor hem. Ik denk dat hij veel meer voor zichzelf wil bewijzen dat hij nog steeds op zijn beste niveau kan spelen."

Frutos zei me dat er geen probleem meer is met de knie van Suarez

Hernan Losada

"Weet je, Nicolas Frutos zei me onlangs nog dat er geen probleem was met Mati. Zijn knie is in orde en hij is helemaal fit. Ook Frutos gelooft dat hij nog een grote rol zal spelen."

Blijft de vraag of Suarez straks nog basisplaatsen kan veroveren. "De mooie matchen komen eraan en Mati wil die spelen, daar ben ik zeker van. Het is een luxeprobleem voor Hasi, maar voor een goeie speler vind je altijd plaats."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties