Oostende betaalt beter dan Gent, maar deze Belgische club betaalt zijn spelers het meest

Timothy Collard
Timothy Collard
| 37 reacties
Oostende betaalt beter dan Gent, maar deze Belgische club betaalt zijn spelers het meest
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat profvoetballers goed hun boterham verdienen is een publiek geheim. Maar wat verdienen de heren voetballers uit de Jupiler Pro League eigenlijk? Uit onderzoek blijkt dat KV Oostende beter betaalt dan AA Gent, maar dat RSC Anderlecht de club is die zijn spelers het meest betaalt.

Top 3

Het Nieuwsblad ging de jaarrekeningen van het seizoen 2014-2015 na en daaruit blijkt dat Anderlecht zijn spelers gemiddeld het meest betaalt. Een speler van paars-wit verdient gemiddeld 600.010 bruto per jaar. In dat bedrag is alles inbegrepen: het vast maandsalaris, premies, andere vergoedingen en noem maar op.

Tweede in de rangschikking is Club Brugge, dat zijn spelers gemiddeld 450.483 euro betaalt. U merkt het, blauw-zwart volgt al op ruime afstand van Anderlecht. Standard vervolledigt het podium en betaalt zijn spelers gemiddeld 331.353 euro.

Het loonplafond van Gent valt op

Nog in de top vijf: KRC Genk (277.803 euro) en… KV Oostende, dat zijn spelers gemiddeld 250.349 betaalt. AA Gent volgt vlak achter de Kustboys met een gemiddeld brutosalaris van 241.373 euro.

Gemiddeld verdient een voetballer uit eerste klasse trouwens 255.157 euro bruto per jaar. Het is duidelijk: ook in de Jupiler Pro League boer je allesbehalve slecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties