cerCercle Brugge
antAntwerp
Datum: 10/04/2016 16:00
Competitie: 2e klasse
Speeldag: Speeldag 31
Stadion: Jan Breydel
Invaller Cornet bezorgt Antwerp in extremis gouden punt én leidersplaats
Timothy Collard
Timothy Collard en Jaap Vreeke vanuit Brugge
| 0 reacties

Royal Antwerp FC pakt in extremis gouden punt én leiderspositie

Invaller Cornet bezorgt Antwerp in extremis gouden punt én leidersplaats
Foto: Dirk Pieters

Royal Antwerp FC heeft in extremis nog een gouden punt weten te sprokkelen op het veld van Cercle Brugge. Invaller Cornet scoorde twee keer en zo staat Antwerp alleen aan de leiding in tweede klasse.

Fred Vanderbiest opteerde voor bijna dezelfde ploeg als vorige week op het veld van Tubize. Al kwam Vanroose in de ploeg en was Haroun niet van de partij. David Gevaert voerde nog minder wissels door: de coach van Antwerp gaf het vertrouwen aan de elf spelers die vorige week met het kleinste verschil van Lierse verloren.

De meer dan 5.000 afgezakte Antwerp-fans zorgden voor aanvang al voor een ongeziene sfeer, op dat vlak kon Cercle Brugge zich niet verweren. Maar op het veld was de Vereniging wél baas. Het nam de beste start en Kudimbana moest de bezoekers tot twee maal toe rechthouden.

Own goal Dom komt erg ongelegen

Antwerp leek het evenwicht te herstellen, maar net op dat moment sloeg Cercle genadeloos toe. Vanbelle draaide een vrijschop scherp voor doel en Dom versloeg zijn eigen doelman met het hoofd. Een serieuze domper voor The Great Old, die er tegen een goed georganiseerd Cercle niet in slaagde om grote kansen te creëren.

De wedstrijd kabbelde verder richting rust, maar op het einde van de eerste helft noteerden we toch nog flink wat opwinding. Maertens duwde Colpaert tegen de grond, maar kreeg terecht slechts geel in plaats van rood. Dufer en Limbombe tekenden nog voor gevaar, maar aan de rust stond er 1-0 op het scorebord.

Doumbouya bezorgt Antwerp ijskoude douche

Antwerp kwam met hernieuwde moed – en invaller Cornet – uit de kleedkamer, maar Doumbouya bezorgde de troepen van Gevaert vrijwel meteen een ijskoude douche. De spits van Cercle kopte een corner tegen de touwen en zo stond het ineens 2-0.

De bezoekers hadden nu geen tijd meer om te treuzelen, ze moesten vol aan de bak. De meegereisde fans vuurden Antwerp aan en dat mag u letterlijk nemen. Opnieuw vlogen er vuurpijlen op het veld en zelfs in een vak met Cercle-fans.

Cornet zorgt voor gouden punt

The Great Old ging op zoek naar de aansluitingstreffer en op het uur was het dan toch raak. Bij Cercle kregen ze de bal niet weg en uiteindelijk was het Cornet die het leer tegen de touwen trapte: 2-1 en opnieuw een échte match. Gevaert maakte de intenties van Antwerp duidelijk en gooide er meteen na de goal met Naessens en Matland twee verse krachten bij.

Antwerp probeerde de bakens te verzetten, en in de absolute slotfase was het opnieuw Cornet die de oudste club van ons land alsnog naar een gelijkspel én de bijhorende leidersplaats in tweede klasse kopte: 2-2 en bij de talrijk aanwezige Antwerp-fans kon het feest beginnen.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Van Damme Miguel 90' -
Van Roose Karel 90' -
Dewaele Gilles 65' -
Bourdin Pierre 90' -
Vanbelle Wesley 90' -
Van Acker Thibaut 90' -
Lambot Benjamin 90' -
Valcke Sam 70' -
Maertens Mathieu   90' -
Yagan Ivan   90' -
Doumbouya Lonsana 90' -
  Bank G Beoordeel
De Kegel Dennes 25' -
Naudts Arne   20' -
De Bie Thomas -  
Jutten Thomas -  
Van de Velde Tibo -  
Simoens Laurenz   -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Kudimbana Nicaise 90' -
Daeseleire Dimitri 90' -
Biset Maxime 90' -
Colpaert Steve 90' -
Dom Joren 61' -
N'Diaye Mamatou 90' -
Dufer Grégory   45' -
Ochieng Omolo Johanna 90' -
Hairemans Geoffrey 61' -
Dequevy Joeri 90' -
Limbombe Stallone 90' -
  Bank G Beoordeel
Cornet Mathieu ⚽ ⚽ 45' -
Matland Jo Nymo 29' -
Naessens Jens 29' -
Malsa Mickaël -  
Perdichizzi Pietro -  
Debaty Kevin -  
Fauré Cédric -  
De Decker Wim -  
Herbeleef Cercle Brugge - Antwerp

Vooraf

2e klasse

 Speeldag 31