Onze mening: zij mogen wel eens voorkomen bij de Reviewcommissie

Deze spelers mogen wel eens naar Brussel komen voor de Reviewcommissie: Kara, Okaka en Verstraete

Onze mening: zij mogen wel eens voorkomen bij de Reviewcommissie
Foto: © photonews

De Reviewcommissie komt vandaag waarschijnlijk samen voor speeldag 2 van de play-offs. We zijn benieuwd wie ze gaan oproepen, maar wij zagen wel een aantal zaken passeren.

Elke week gaan we op zoek naar fases die door de Reviewcommissie kunnen worden bekeken. Die vergelijken we dan steeds met wat de Reviewcommissie uit zijn hoed tovert.

Deze week vonden wij toch weer een aantal zaken die toch wel opvallend was. Zo nemen we toch maar eventjes de fasen uit Zulte Waregem - Anderlecht onder de loep.

Okaka en Kara

Stefano Okaka en Kara Mbodj deden het zeker niet bewust, maar die eerste plantte wel zijn studs op de knie van Lepoint (open vleeswonde) en de tweede kwam echt veel te driest ingeknald op Karim Essikal (hersenschudding).

Beiden brachten dus wel degelijk de fysieke integriteit van de tegenstander in het gedrang. Wij willen graag geloven dat geen enkele voetballer in de Belgische competitie iemand bewust wil blesseren, dus was zeker Kara gewoon 'te laat' en dus is een schorsing op zijn plaats, ook in het licht van de schorsing voor Poulain van vorige week.

Birger Verstraete

Wie zeker geen slecht in de zin heeft: Birger Verstraete. Maar in het licht van de rode kaart na zeven minuten voor Rouche Mmaee, had ook hij een rode kaart verdiend op Sclessin. Een tackle langs achteren op die manier? Niet slim.

Wie zou u oproepen? (U kan meerdere namen aanduiden)

66%
52%
17%
18%
7%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties