Speeldag 22: start van het verval in Antwerpen?

Maarten Pottie
| 14 reacties
Speeldag 22: start van het verval in Antwerpen?
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het leek lange tijd goed te gaan met het Antwerpse voetbal. De laatste tijd lijkt echter een sportief verval ingezet. Wij namen de resultaten onder de loep.

R. Antwerp FC

Bij Antwerp staat sinds dit seizoen Patrick Decuyper aan het roer. De licentie werd in eerste zit gehaald en The Great Old staat nog steeds aan de leiding in het klassement. Toch is er de laatste tijd wat stress in de Antwerpse gelederen geslopen. Volgens deze grafiek blijkt dat stamnummer 1 het sinds speeldag 22 ineens wat minder doet. In zeven wedstrijden werd er vier keer verloren en een keer gelijk gespeeld. In alle matchen ervoor verloor Antwerp slechts een keer. De roodwitten kwamen voor die speeldag nochtans uit een winning streak.

KFCO Beerschot-Wilrijk

Bij Beerschot-Wilrijk surft men al een paar jaar op een golf van succes. Sinds de start in eerste provenciale speelden de Geiten elk jaar kampioen tot in derde klasse. Ook dit jaar stond Beerschot-Wilrijk lange tijd aan kop. Tegenwoordig heeft Oosterwijk Oosterzonen de fakkel overgenomen. Opmerkelijk, ook op het Kiel begon een periode zonder veel overwinningen op speeldag 22 na een winning streak. Nadien werden er nog maar drie overwinning gehaald. Voor de volledigheid, Dennis Van Wijk nam over op speeldag 25.

KFC Oosterzonen

Oosterzonen is dan wel geen club uit de stad Antwerpen, de voornaamste concurrent van Beerschot-Wilrijk komt wel uit de provincie Antwerpen. De Kempense ploeg toont een duidelijk verschil met de Geiten en dat is het aantal verliespartijen. De huidige leider verloor nog maar drie keer dit seizoen, de ploeg van voorzitter Bruno Vercauteren beëindigde al zeven wedstrijden zonder punten. Ze wonnen elk al 17 keer.

K. Berchem Sport

Ook de derde traditieclub uit 't Stad, Berchem, wil niet achterblijven. De ploeg heeft ambitie om op termijn mee te doen met de profclubs en werkt aan nieuw stadion. Op het vlak van resultaten is Berchem voorlopig extreem wisselvallig. Ze staan dan ook in het midden van het klassement in derde klasse B, op de tiende plaats. Net zoals Beerschot-Wilrijk, behaalden ook de Leeuwen nog maar drie overwinningen sinds speeldag 22.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties