Brabant aan het feest in scholenstrijd

Redactie
| 0 reacties
Brabant aan het feest in scholenstrijd

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tien scholen hebben het vandaag tegen elkaar opgenomen in de nationale finale van de Danone Nations Cup die werd gespeeld in Oudergem. VBS De Twijg uit Wijgmaal (Vlaams-Brabant) en Collège St Augustin uit Genval (Waals-Brabant) winnen de Belgische finale van de Danone Nations Cup.

Op basis van deze finale wordt een ploeg van 12 spelers gevormd die de kleuren van ons land zal vertegenwoordigen op de grote internationale finale in het ‘Stade de France’ in Parijs in oktober 2016. De tien scholen werden dit jaar toegejuicht door de gouden schoen winnaar Sven Kums die tevens ambassadeur is van de Danone Nations Cup.

"Ik heb zelf ook deelgenomen aan de Danone Nations Cup als jonge kerel. Dit is een belangrijk initiatief om een gezonde levensstijl bij jongeren te promoten en een fantastisch avontuur. Ik ben dan ook graag ambassadeur van de Danone Nations Cup", aldus Gouden Schoen Sven Kums.

Internationale voetbalcompetitie

De Danone Nations Cup is een internationale voetbalcompetitie voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Ongeveer 2,5 miljoen kinderen in 32 landen wagen elk jaar hun kans en nemen deel aan de lokale provinciale en nationale tornooien. De Danone Nations Cup wordt in België georganiseerd samen met de schoolsportfederaties, SVS en FRSEL, om zo een gezonde levensstijl bij jongeren te promoten.

Elk kind krijgt door dit project de kans om aan sport te doen, zijn droom na te streven en een uniek avontuur te beleven. Jaarlijks zijn er in België zowat 12.000 kinderen die deelnemen aan de activiteiten van Danone Nations Cup.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties