Marc Wilmots over Mertens of Carrasco: "Daar ben ik voor een keer tactisch geweest"

Marc Wilmots over Mertens of Carrasco: "Daar ben ik voor een keer tactisch geweest"
Foto: © photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De positie waar binnen de opstelling van de Rode Duivels al het meeste over te doen is geweest dit EK is de rechtervleugelspeler. Dries Mertens of Yannick Carrasco, twee spelers met een heel andere stijl. Marc Wilmots geeft duiding over zijn voorkeur.

Ook binnen de redactie van Voetbalkrant.com zijn de meningen verdeeld: Carrasco brengt soms iets anders dan Dries Mertens, maar beiden kunnen ze goed invallen én soms snedig aan een match beginnen. Conclusie: Marc Wilmots mag het proberen te duiden.

"We moeten geen problemen gaan zoeken waar ze niet te vinden zijn", aldus de bondscoach. "Ik ken de kwaliteiten van Carrasco en Mertens. Ze hebben een volledig ander profiel, afhankelijk van match tot match kan ik hen dan ook beter gebruiken."

"Tegen Zweden moest onze vleugelspeler het opnemen tegen Olsson, een vinnige back die heel wat meters aflegt. Daarom koos ik Carrasco voor die match, om ook de verdedigende taken uit te voeren."

"Hongarije heeft eerder grote, statische backs, daar kan je met een ander soort voetbal al eens iets meer tegen brengen", besefte de bondscoach verder. "Dus de keuze Mertens of Carrasco is niets persoonlijk, maar een tactische keuze. Daar heb ik voor een keertje tactisch gedacht", besloot hij met een sneertje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties