Stadion: Jan Breydel
Refaelov trapt Club Brugge met een 'Panenka'tje' naar eerste thuisoverwinning van het seizoen
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge

Club Brugge boekt eerste thuisoverwinning van het seizoen dankzij strafschopgoal van Refaelov

Club Brugge heeft zijn eerste opdracht in eigen huis tot een goed einde gebracht. De regerende landskampioen haalde het zondagavond met het kleinste verschil van Sporting Lokeren. Lior Refaelov was met strafschopdoelpunt - een Panenka zowaar! - de matchwinnaar.

Michel Preud’homme voerde in vergelijking met de wedstrijd op Oostende twee wijzigingen door in zijn elftal. Simons en Vossen maakten plaats voor Engels en Refaelov. Georges Leekens gaf het vertrouwen aan dezelfde elf jongens die vorige week Westerlo met 3-0 van de mat veegden.

Club Brugge begon duidelijk met aanvallende intenties aan de match en tijdens de eerste minuten raakten de bezoekers uit het Waasland werkelijk geen bal. Gaandeweg herstelde Lokeren het evenwicht én creëerde het zelfs de beste kansen. Coelho en De Sutter waren dicht bij de 0-1, maar de aanvallers kwamen net te kort.

Lior ‘Panenka’ Refaelov

Blauw-zwart duwde Lokeren af en toe achteruit, maar uitgespeelde kansen kwamen daar niet uit. En toch was het halverwege de eerste helft raak voor Club. Galitsios ging in de zestienmeter eventjes aan Izquierdo hangen en die ging gretig tegen de grond. Refaelov nam zijn verantwoordelijkheid en tekende met een gewaagde Panenka voor de 1-0.

Meteen na het doelpunt roken de troepen van Preud’homme bloed en beukten ze nog wat extra op de Lokerse deur. Izquierdo, Vormer en Diaby haalden een uit, maar Verhulst zorgde ervoor dat de 1-0 tot aan de rust op het scorebord bleef staan.

Izquierdo out, Vossen en Bolingoli tegen de het doelhout

Club kreeg ook al snel af te rekenen met pech, aangezien Izquierdo met een (lichte?) blessure naar de kant moest. Izquierdo’s vervanger Boli Bolingoli greep duidelijk zijn kans. De jonge linkspoot toonde zich bedrijvig en kwam zelfs dicht bij een doelpunt.

Eerst kopte die andere invaller, Vossen, de bal tegen de lat en in de herneming vond Bolingoli de paal op zijn weg. Pech voor blauw-zwart, dat zo ook een kwartier voor affluiten nog geen zekerheid had over de overwinning.

De verwoestende linker van Coelho verrast Butelle bijna

In de slotfase kwam Lokeren dan toch nog eens piepen. Jaja Coelho verraste Butelle bijna met een verwoestend schot, maar de doelman van Club hield zijn ploeg - weliswaar met de nodige moeite - recht. Doelpunten zagen we niet meer op Jan Breydel en boekt blauw-zwart een nipte overwinning in zijn eerste thuismatch van het seizoen. Een Panenka'tje van Refaelov bleek voldoende voor een driepunter.