Datum: 13/08/2016 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Luminus Arena
Genk pakt met gelukje toch gelijkspel tegen Waasland-Beveren

Genk speelde 2-2 gelijk tegen Waasland-Beveren

Genk pakt met gelukje toch gelijkspel tegen Waasland-Beveren
Foto: © photonews

Genk heeft in eigen huis een dubbele achterstand moeten ophalen tegen Waasland-Beveren. Uiteindelijk lukte dat ook met een gelukje in een tweede helft die een spectaculaire eerste helft in de schaduw zette. Voor Waasland-Beveren wel het eerste punt van het seizoen.

Een ploeg die play-off 1 ambieert tegen een ploeg die waarschijnlijk tegen degradatie zal moeten vechten, op het veld van die eerste... Dan verwacht je zoals de vorige twee seizoenen een 6-1 of 7-1. Waasland-Beveren had in zijn eerste twee wedstrijden immers nog niet veel laten zien. Blijkbaar hadden ze het allemaal opgespaard voor de Luminus Arena.

Buatu buffelde de tweede goal binnen na een corner die er geen was.

Toegegeven, Genk was die eerste helft nergens, maar Waasland-Beveren speelde wel heel fris van de lever. En na zeven minuten stonden ze zelfs al op voorsprong. Hun eerste doelpunt van het seizoen. En wat voor één! Gano legde de bal panklaar voor de wachtende Seck en die streelde het leer met de binnenkant van zijn linkse in de winkelhaak. Een wondermooie goal.

En dan? Dan verwacht je dat Genk een stormloop naar voor inzet, maar als je creatieve spelers langs geen kanten in de match zitten, heb je een probleem. Bailey en Kebano grossierden in slechte passes en Pozuelo moest door de druk van Waasland-Beveren te laag op het veld gaan spelen. Een kopbal van Dewaest was zowat het enige wat Genk tegen de vechtmentaliteit van de bezoekers kon zetten.

Seck speelde een héél sterke match en bekroonde dat met een schitterende goal.

En de laatste in de stand nam zowaar het initiatief over. Onder impuls van een imposante Seck met hulp van Schrijvers en Vanzo. En dan kwam het moment waar Peter Maes over gaat klagen: Waasland-Beveren kreeg een corner die er geen was. Maar Maes zou beter naar zijn spelers kijken, want bij die hoekschop stond niemand op te letten en buffelde Buatu het leer zomaar tegen de netten: 0-2. En daar was nu eens niets op aan te merken. Een correcte score!

En eindelijk schoot Genk wakker. En hoe! Ineens vloeiden de combinaties als onstuitbare golven richting Goblet. En het duurde niet lang of Karelis had na een schitterende aanval over Pozuelo en Buffel de score herleid tot 1-2. Voor Waasland-Beveren was het overleven geblazen, want Genk rook bloed.

Nog een mooie goal: Karelis werkte een mooie collectieve aanval schitterend af.

Zoals verwacht bleef Kebano in de kleedkamer en smeet Maes er een tweede spits op met Samatta. Maar hoe goed die eerste helft ook was, zo flauw was de tweede. Waasland-Beveren wachtte af en Genk smeet de ballen maar naar voor richting twee spitsen. Achteraan stond het wel als een huis bij de bezoekers, die ook alle truken van de foor bovenhaalden om tijd te winnen.

Genk had penalty moeten krijgen

Maar ineens stond het 2-2. Ineens, want het was absoluut een bizarre goal. Walsh gleed door de verdediging en bediende Karelis, maar hij kreeg de bal in de karambol direct terug waardoor hij alleen voor doel stond. Hij schoot nogal laconiek, maar Jans gleed de bal voor de zekerheid in eigen doel: 2-2.

En eigenlijk had Genk de kans moeten krijgen om te winnen, want De Schutter ging aan Buffel hangen, maar scheidsrechter Smet weigerde de strafschop te geven. Ondanks nog een resem corners bleef het bij een gelijkspel.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' 5
Walsh Sandy 90' 10
Ndidi Onyinye Wilfred 90' 5
Dewaest Sebastien 90' 5
Uronen Jere 90' 5
Pozuelo Melero Alejandro 90' 5
Heynen Bryan 73' 5
Kebano Neeskens 46' 5
Buffel Thomas A   90' 5
Karelis Nikolaos 90' 5
Bailey Leon 65' 5
  Bank G Beoordeel
Samatta Mbwana Ally 44' 5
Trossard Leandro 25' 5
Wouters Dries 17' 5
Tshimanga Holly -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Köteles Laszlo -  
Buyens Yoni -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Goblet Merveille   90' 5
Jans Laurent 90' 5
Buatu Jonathan 90' 5
Camacho Rudy 90' 8
De Schutter Niels 90' 5
Vanzo Floriano 77' 5
Seck Ibrahima 90' 5
Cools Jens 90' 5
Cerigioni Alessandro   90' 5
Schrijvers Siebe A 90' 5
Gano Zinho A 90' 5
  Bank G Beoordeel
Myny Olivier 13' 5
Nicolas Orye -  
Ampomah Nana -  
Caufriez Maximiliano -  
Dhondt Aaron -  
Moren Valtteri -  
Henkinet Laurent -  
Nys Maxim -  
Herbeleef KRC Genk - SK Beveren

Vooraf