Reactie Buffel zoekt redenen waarom hij geen penalty kreeg: "Misschien waren ze in hun eer gekrenkt"

Buffel zoekt redenen waarom hij geen penalty kreeg: "Misschien waren ze in hun eer gekrenkt"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als u het ons vraagt, was er weinig discussie over de strafschopfase op het einde van Genk-Waasland-Beveren. Thomas Buffel ging nogal theatraal neer na een duel met Olivier Myny, maar de bal had wel altijd op de stip gemogen.

Thomas Buffel twijfelde ook niet. "Tuurlijk is dat penalty, Olivier is het zelfs komen toegeven na de match. Hij zei dat hij geluk heeft gehad dat de ref niet floot. Maar goed, dat is een fase. En misschien is het ook mijn eigen schuld", voegde Buffel eraan toe.

Dat behoefde toch wat meer uitleg. "Tijdens de rust ben ik verhaal gaan halen waarom ik geen verzorging mocht krijgen op het veld. Misschien waren ze daardoor in hun eer gekrenkt. Ik heb het nochtans in vriendelijk bewoordingen gedaan", zei Buffel nog.

Voor de match vond hij het wel nodig om Bizot op het verschil tussen roze en oranje te wijzen en hem terug naar de kleedkamer te sturen

En blijkbaar had het scheidsrechterlijk trio wel voor de nodige ophef gezorgd in de kleedkamer van Genk. "Ik stel me vragen bij die mannen, ook die grensrechter die de fout eigenlijk had moeten zien. Voor de match vond hij het wel nodig om Bizot op het verschil tussen roze en oranje te wijzen en hem terug naar de kleedkamer te sturen", haalde hij zijn schouders op.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties