Daar is Yohan Boli, daar zijn de goals én de punten voor STVV
Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden

Sint-Truiden dankt Yohan Boli voor tweede driepunter tegen Waasland-Beveren

Wat heeft STVV Yohan Boli gemist. Ruim vijf maanden na zijn laatste basisplaats keerde de Franse sluipschutter terug in de 11 van Ivan Leko. Op 2 minuten tijd sloeg hij evenveel keer dodelijk toe.

Wie zich de afgelopen zes speeldagen een beeld van STVV vormde, kon al raden hoe de eerste helft tegen Waasland-Beveren zou verlopen. Veldoverwicht, verzorgde combinaties en kansen te over. Maar wel met een 0-1-achterstand de rust in.

Opnieuw tegenslag achterin

Daarvoor verantwoordelijk: Dakonam Djené. Een van de vijf nieuwkomers in de basis ten opzichte van de ploeg die vorige week ten onder ging Achter de Kazerne. De Togolees ging schromelijk in de fout, waardoor Zinho Gano zijn eerste van het seizoen in doel schoot. De Truienaars hadden ook nog eens de pech dat het schot van de Waaslandse targetman afweek op de voet van Pieter Gerkens.

Medeverantwoordelijk: Yohan Boli. De centrumspits startte voor het eerst in de basis om het scoreprobleem op te lossen. Na 45 onzichtbare minuten mikte hij net voor de pauze volledig vrijstaand toch over.

Eens een goalgetter de ban breekt...

"Boli kunnen we wel wat ruimte geven", moeten enkele Waaslanders tijdens de break gedacht hebben. Toen Stef Peeters in zijn ooghoek Boli helemaal alleen zag staan, hing de 1-1 na 51 minuten tegen de touwen. De Fransman was bevrijd en scoorde nog geen minuut later zijn tweede, alweer op assist van Peeters. Een verdiende voorsprong voor de Kanaries.

De moegestreden Boli mocht zijn twee treffers gaan vieren op de bank. Zijn vervanger Nick Proschwitz deed zowaar nóg straffer door luttele seconden na zijn invalbeurt de 3-1 in doel te koppen.

De Duitser stond echter buitenspel, waardoor de 2-1 op het bord bleef staan. De Leeuwen roken nog even hun kans, maar Olivier Myny kopte de beste kans over de kooi van William Dutoit. Jonathan Bamba maakte de Truiense avond compleet door de 3-1 op héérlijke wijze en vervolgens de 4-1 in doel te leggen. Een felbevochten overwinning waarmee STVV over W-Beveren wipt in de klassering.