Nieuwe wending in zaak-Deschacht: "Speelde info over reservewedstrijden door aan mijn broer"

Koen Frans
Koen Frans
| 29 reacties
Nieuwe wending in zaak-Deschacht: "Speelde info over reservewedstrijden door aan mijn broer"
Foto: © photonews

Olivier Deschacht zit in het oog van de storm, maar zegt dat hij recht in zijn schoenen staat en wil meewerken aan het onderzoek.

Deschacht zegt dat het vooral zijn broer was die gokte met het account de Anderlecht-speler. Hij deed dat voor wedstrijden van de reserven van Anderlecht, maar Deschacht geeft wel toe dat zijn broer hem voor die wedstrijden vaak opbelde. De voetballer gaf dan info over welke ploegmaten er zouden aantreden voor het reserve-elftal, zo zei hij aan VTM Nieuws.

Olivier Deschacht wordt ervan verdacht om tijdens het seizoen 2014-2015 op eigen matchen te hebben gegokt. De opbrengsten van die weddenschappen liepen op tot zo'n 20.000 euro, dat schrijft La Dernière Heure. Speurders zouden de voetballer daar intussen al over hebben verhoord. Ze stelden een proces-verbaal op dat werd overgemaakt aan het parket in Gent.

Riskeert zware schorsing én celstraf

Als de feiten worden aangetoond, riskeert de ervaren Deschacht geschrapt te worden door de Belgische Voetbalbond. Daarnaast kan hij ook in de rechtbank veroordeeld worden en daar een gevangenisstraf tot 5 jaar en een geldboete tot 600.000 euro aan overhouden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties