RSC Anderlecht reageert op het gokschandaal waar Olivier Deschacht in terecht kwam

Redactie
| 39 reacties
RSC Anderlecht reageert op het gokschandaal waar Olivier Deschacht in terecht kwam
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagmorgen raakte bekend dat het parket een onderzoek opende naar het gokgedrag van Olivier Deschacht op wedstrijden van de eigen ploeg. Intussen reageerde zijn club RSC Anderlecht met een statement.

"De directie van RSC Anderlecht werd in de loop van vorige week op de hoogte gesteld door Olivier Deschacht zelf dat er een strafonderzoek tegen hem loopt", klinkt het in een mededeling op de site.

Geen commentaar zolang het onderzoek loopt

"Tijdens dat onderhoud heeft de speler de feiten ontkend. De club heeft nota genomen van de versie van de speler en wacht de afloop van het strafonderzoek af. De club zal geen commentaar geven over de zaak zolang het onderzoek loopt."

Deschacht wordt ervan verdacht te hebben gewed op eigen wedstrijden tijdens het seizoen 2014-15. Dat is strafbaar, waardoor de centrumverdediger een gevangenisstraf tot vijf jaar en een geldboete van 600.000 euro riskeert. Deschacht ontkende de aantijgingen, zijn broer Xavier zou in 2008 toen hij verhuisde het account verder zijn blijven gebruiken. (Lees er hier meer over)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties