Aanhoor de lofzang van Martinez over Youri Tielemans: "Hij kan alles"

Aanhoor de lofzang van Martinez over Youri Tielemans: "Hij kan alles"
Foto: © photonews

Youri Tielemans is misschien wel het grootste talent dat in België rondloopt, maar het is er nog niet altijd uitgekomen. Dit seizoen heeft hij echter regulariteit in zijn prestaties gekregen en dat is Roberto Martinez niet ontgaan. Die loopt gek van de jonge middenvelder.

In het hoofd van Martinez is het al beslist: indien Moussa Dembélé niet fit geraakt, blijft Youri Tielemans bij de selectie. De lofzang die Martinez voor de Anderlecht-speler in huis had, liet weinig aan de verbeelding over. De Spanjaard weidt normaal niet al te veel uit over individuele spelers, maar voor Tielemans maakte hij een uitzondering.

"Tielemans blijft tot en met woensdag zeker bij de kern", aldus Martinez gisteren op zijn persconferentie. "Hij heeft me vandaag (maandag) op training verbaasd, maar ook gisteren (zondag) tijdens Standard-Anderlecht. Hij heeft het technische aspect van het spel helemaal onder de knie, maar daarnaast is hij ook tactisch sterk."

Hij heeft het technische aspect van het spel helemaal onder de knie, maar daarnaast is hij ook tactisch sterk

"Hij neemt de juiste beslissingen op het juiste moment. Als hij in één tijd moet spelen, doet hij dat. Als het in twee tijden moet, ziet hij dat ook", ging Martinez verder. "Op Standard speelde hij als een kapitein. Ik hou van spelers die het tempo van hun ploeg kunnen bepalen."

En wat over zijn positie? Verdedigend of offensief? "Youri kan overal wat aanvangen met de bal, op elke positie van het veld. Hij kan zes, acht of tien spelen. Hij heeft de discipline en kan elk systeem spelen." Als dat niet duidelijk is... Nog even en hij doet hem een huwelijksaanzoek.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties