Vanhaezebrouck legt het verschil uit tussen AA Gent en Anderlecht qua miljoenentransfers: "Zij zeggen 'Als het fout is, is het fout'"

Redactie
| 11 reacties
Vanhaezebrouck legt het verschil uit tussen AA Gent en Anderlecht qua miljoenentransfers: "Zij zeggen 'Als het fout is, is het fout'"
Foto: © photonews

AA Gent maakte de jongste seizoenen enorme stappen voorwaarts. Zo was twee seizoenen geleden de eerste landstitel uit de geschiedenis. Toch blijft de club nog met zijn beperkingen zitten.

Gent gaf in het verleden nooit meer dan 2 miljoen (voor gewezen aanvoerder Sven Kums, red.) uit aan een inkomende transfer. "Het is ook geen noodzaak: spelers moeten niet zo veel kosten om goed te zijn", vindt Hein Vanhaezebrouck in Sport/Voetbalmagazine.

"Maar de poort is niet dicht boor dat soort voetballers. Bij ons is de redenering dan wel meteen dat het zeker niet mag mislopen. Dan ben je eigenlijk al fout bezig. Anderlecht doet transfers van vijf à zes miljoen euro, maar zegt ook: als het fout is, is het fout. Bij ons zou dat daarna nog altijd leven."

Financiële verleden

Net omdat de club uit de Arteveldestad vroeger lange tijd in de schulden zat. "Dan weet je dat je nog niet klaar bent voor een volgende stap. Want iedere transfer kan fout gaan", aldus Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties