Gert Verheyen is volgens jullie de beste analist van het land: "Ik vind het jammer dat het soms als cafépraat wordt omschreven"

Koen Frans
Koen Frans
| 13 reacties
Gert Verheyen is volgens jullie de beste analist van het land: "Ik vind het jammer dat het soms als cafépraat wordt omschreven"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gert Verheyen is volgens de lezers van Voetbalkrant met ruime voorsprong de beste analist van het land. De altijd nuchtere Verheyen is natuurlijk blij met de appreciatie, maar neemt de job van analist dan ook heel serieus.

Wij vroegen de voorbije week aan de lezers van Voetbalkrant wie de beste analist van het land is. Niet minder dan 49% onder jullie koos voor Gert Verheyen. De 52-voudige ex-international wil iedereen bedanken die voor hem heeft gestemd en wil graag nog eens uit de doeken doen wat de job van analist volgens hem moet inhouden.

"De bedoeling is dat je in een korte tijd duidelijk je punt kan maken", zegt Verheyen. "Het is ook belangrijk dat je analyse niet enkel voor andere trainers interessant is, maar voor iederéén die aan het kijken is. Wat je laat zien op de beelden mag ingewikkeld zijn. Maar de uitleg die erbij hoort, moet simpel zijn", vindt de trainer van de Belgische U19.

Ik kom er niet zomaar zitten om wat te zeveren.

"Ben er beter in geworden"

"Hoe het komt dat ik er zo bedreven in ben? Tgoh, ik ben er meteen na mijn voetbalcarrière mee begonnen. Ik doe het intussen al tien jaar. Je kan dat niet van vandaag op morgen. Als je de beelden van toen zou terugzien... (lacht) Ik denk wel dat ik er beter in ben geworden", klinkt het.

"Ik vind het wel jammer dat het soms als cafépraat wordt omschreven. Net als alle andere analisten neem ik de job heel serieus. Ik kom er niet zomaar zitten om wat te zeveren. Er kruipt veel tijd en voorbereiding in", besluit Gert Verheyen, die gisteren met zijn U19 overigens met 5-0 won van Kazachstan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties