De Rode Duivels freewheelen naar het WK, de U21 kunnen enkel mits 'als' en 'misschien' nog naar het EK

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties
De Rode Duivels freewheelen naar het WK, de U21 kunnen enkel mits 'als' en 'misschien' nog naar het EK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na de Rode Duivels maandag zijn dinsdag de Jonge Duivels aan zet. Maar in tegenstelling tot de hoofdmacht die met een foutloze 9 op 9 pronkt, hangen de toernooikansen van de beloften aan een zijden draadje.

De nationale U21 moeten tegen Letland winnen om zich misschien nog te kwalificeren voor het EK van 2017. Op die manier wordt de tegenstander van vanavond laatste in de poule, wat van tel is.

De beste vier tweedes maken nog kans op deelname aan EURO 2017. Om die verdeling eerlijk te laten verlopen, verdwijnen de resultaten van de laatste in de poules met zes landen (zoals die van de Belgen). Er zijn namelijk ook groepen met vijf landen.

Alles moet meezitten

Maar ook als de jonkies van Johan Walem vanavond winnen, kunnen ze hun trip naar Polen nog niet boeken. Bij een overwinning zijn de U21 afhankelijk van onder meer Macedonië, Noorwegen en Servië. De beste vier tweedes gaan uiteindelijk naar de barrages waar de laatste twee EK-plaatsen worden verdeeld.

Tickets zijn tot een uur voor de aftrap online te verkrijgen aan een prijs van vijf euro. Aan het loket kosten de kaartjes tien euro het stuk. De match tegen Letland begint om 18u45 aan Den Dreef in Leuven.

Wat doen de Belgen in de studentenstad?

Een gokje van 60 euro bij UNIBET op winst van de U21 levert u 70,8 euro op. Denkt u aan een doemscenario met verlies? Dan kan u met een poging voor hetzelfde bedrag 780 euro bijschrijven op uw bankrekening.

Voetbalkrant.com en UNIBET zetten u alvast op weg met een gratis wedtegoed via deze link.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties