Anderson Esiti, de Yaya Touré van AA Gent: "Ik wil één van de allerbeste worden"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 9 reacties
Anderson Esiti, de Yaya Touré van AA Gent: "Ik wil één van de allerbeste worden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent heeft er met Anderson Esiti een brandend ambitieuze én welbespraakte middenvelder bij. Over zijn ambitie bestaat geen twijfel, over zijn idool ook niet.

"Mijn voorbeeld? Yaya Touré", van twijfel geen spoor bij de nieuwe Grote Vriendelijke Reus van AA Gent. "Vroeger keek ik al naar hem op toen hij bij Barcelona vooral in de verdedigende rol geduwd werd. Toen ik in Europa aankwam legde ik me daar ook op toe."

Touré ontwikkelde zich helemaal bij Manchester City en ging plots meer aanvallend spelen. Dat is ook de richting die Esiti uit wil. "Stel je eens voor dat ik zoals hem het hele veld kan oversteken en dan nog kan afwerken ook."

Die drive van Touré probeer ik ook in mijn spel te leggen

"Alleen Messi kan dat naast hem." Toch is het niet enkel voor zijn technische en fysieke kwaliteiten dat Esiti dweept met Touré. "Zijn drive, die wil om alles te doen om zijn doel te bereiken, die probeer ik ook in mijn spel te leggen."

Die motivatie is soms iets té veel. Tegen Lierse speelde hij ondanks ziekte toch. "Kijk, in Portugal zat ik eerst ook niet in het team. toen de coach me dan toch wou laten starten, had ik een enkelblessure. Ik beet door en ging niet meer uit de ploeg. Tegen Lierse dacht ik dat het ook wel zou loslopen."

Tegen Lierse dacht ik dat het ook wel zou loslopen

Zijn idool zit momenteel wel in een sukkelstraatje bij City. "Het is jammer voor hem, maar vooral voor het hele mondiale voetbal. Het is een speler die nog heel veel te brengen heeft én het grote rolmodel voor het Afrikaanse voetbal."

"Vier keer Afrikaans voetballer van het jaar, dat is niet niks." Ook Esiti heeft gelijkaardige dromen. De gelijkenis met Touré is alvast treffend. "Ik wil één van de allerbeste worden. Waarom niet ook eens Afrikaans voetballer van het jaar?" Esiti is nog maar 22, de evolutie kan er dus nog komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties