Genk-aanvaller tankt vertrouwen en reageert na ruime zege tegen Lokeren

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Genk
| 0 reacties
Genk-aanvaller tankt vertrouwen en reageert na ruime zege tegen Lokeren
Foto: © photonews

De start van play-off 2 kon niet beter beginnen voor Racing Genk. Lokeren werd thuis met 4-0 opzijgezet. Het vertrouwen in de Genkse spelersgroep is groot, ook bij spits Mbwana Samatta.

Genk morste eerst nog lang met de kansen, maar kon uiteindelijk toch vier keer scoren. "Dit is een goede start van play-off 2", beseft de Genk-aanvaller. "We moesten ook voorzichtig zijn, want een wedstrijd duurt 90 minuten. Dan moet je alert blijven voor het gevaar van de tegenstander."

Achteraf was iedereen het eens: het is zonde dat dit goed voetballend Genk niet in play-off 1 zit. "We zitten nu eenmaal in play-off 2, maar we moeten ons gewoon elk weekend laten zien en er het beste van maken. We moeten proberen om play-off 2 te winnen om zo naar de Europa League te gaan", aldus Samatta.

Over zijn vormpeil is de spits ook tevreden. "Ik voel me erg goed de laatste tijd. Als aanvaller mag je blij zijn als je goals maakt. Het harde werken heeft geloond. Voordien werkte ik ook hard, maar het verschil is dat ik nu scoor. Ik ben duidelijk de competitie meer gewoon aan het raken", besluit Samatta.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties