Vormer weet hoe hij eindelijk voor Nederland kan uitkomen: "Misschien dat het zou helpen als een Belg bondscoach zou worden"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 24 reacties
Vormer weet hoe hij eindelijk voor Nederland kan uitkomen: "Misschien dat het zou helpen als een Belg bondscoach zou worden"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ruud Vormer is één van de onbetwiste smaakmakers bij Club Brugge, maar voor hoe lang nog? En wanneer wordt hij eindelijk eens opgeroepen voor de Nederlandse selectie? De 29-jarige middenvelder laat zijn licht schijnen op deze vragen.

"Ik heb nog een contract tot 2020. Voorlopig zit ik hier goed. Natuurlijk heb ik wel de ambitie om het nog een stapje hogerop te proberen. Maar niet als ik daar op de bank moet zitten. Daarvoor heb ik het hier te goed. Ik voel me hier echt thuis," vertelde Vormer in een interview met het Nederlandse Elf Voetbal.

Belgische voetbal zit in de lift

Hij werd door zijn landgenoten wel gewezen op de mislukte Champions League-campagne. "Nul uit zes is wel slecht, hè? We waren gewoon een maatje te klein. Maar het Belgische voetbal zit in de lift, merk ik. Ik heb het idee dat de Belgen ook iets meer de mouwen kunnen opstropen dan de clubs in Nederland. Er wordt harder gewerkt. Maar over het algemeen spelen de teams in de Eredivisie wel verzorgder."

Nog nooit international

Zo sterk spelen, maar toch heeft Vormer nog geen enkele cap achter zijn naam. "Misschien dat het zou helpen als het een Belg bondscoach zou worden, haha. Ik begreep dat de naam van Preud'homme een keer is gevallen bij Oranje," hoopt de Nederlander stiekem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties