Vandenbempt resoluut tegen afschaffing videoref: "Het goede werk komt niet in beeld"

Maarten Cattaert
| 36 reacties
Vandenbempt resoluut tegen afschaffing videoref: "Het goede werk komt niet in beeld"
Foto: © photonews

Na dit weekend wordt het systeem met de videoref steeds meer in vraag gesteld. Her en der wordt er zelfs al gepleit voor een afschaffing. Daar is Peter Vandenbempt het niet mee eens.

"Afschaffen is het slechtst denkbare idee. Op termijn zal het voor een correcter verloop van de wedstrijden zorgden. Dat bewees het dit seizoen trouwens al vaak. De flagrante fouten van dit weekend komen in de aandacht, maar het goede werk niet. Ik ben nog steeds voorstander", legt hij uit bij Radio 1.

Men eist een foutloosheid van de scheidsrechter, maar niet van de spelers of trainers. Mensen maken fouten. De scheidsrechter staat onder meer druk dan ooit nu. Het is niet evident om op een minischerm de beelden te bekijken, wanneer heel het stadion brult en schreeuwt."

Ex-scheidsrechter Serge Gumienny stelt voor om met vaste arbitraire teams te werken. Dat vind ik een goed idee. Altijd dezelfde scheidsrechter, dezelfde lijnrechters en videoref... Dat moet allemaal natuurlijk wel eerst haalbaar zijn, ook op financieel vlak", besluit de radioman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties