Genk neemt nieuwe aanwinst mee op winterstage

Clint Vens
| 2 reacties
Genk neemt nieuwe aanwinst mee op winterstage
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Racing Genk vertrekt vrijdag op winterstage naar het Spaanse Benidorm. De Limburgers hopen na de stage als herboren terug te komen en zo alsnog een play-off 1 ticket uit de brand te slepen. Genk maakte alvast bekend dat één nieuwe naam mee naar het zuiden trekt.

Het gaat om de 40-jarige Bram Swinnen. Hij gaat bij de club aan de slag als 'high performance specialist'. Concreet houdt dit in dat hij de leiding overneemt over de revalidatie en het fysieke gedeelte.

Na zijn masterdiploma's behaald te hebben in kinesitherapie en lichamelijke opvoeding, werkte hij 10 jaar als physical trainer bij de Belgian Cats (nationaal damesteam), de Euroligaclub Khimki Moscow Region, het Spaanse Estudiantes Madrid en de Poolse ploeg Assecco Prokom Gdynia.

Samenwerking met Lieven Maesschalck

Daarna stapte Swinnen over naar het voetbal. Hij werkte van 2012 tot 2014 als kracht- en conditietrainer bij FC Anji Makhachkala. Hij bracht een boek uit ‘Strength training for soccer’ en startte een joint venture met Lieven Maesschalck: Move to Cure Performance. Hier begeleidt Swinnen voetballers uit binnen- en buitenland bij hun revalidatie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties