OHL heeft mirakel nodig voor tweede periodetitel: "Hebben onszelf de das omgedaan"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 2 reacties
OHL heeft mirakel nodig voor tweede periodetitel: "Hebben onszelf de das omgedaan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een nederlaag met een erg zure bijsmaak voor Oud-Heverlee Leuven. Dankzij het 0-1 verlies tegen Westerlo is de tweede periodetitel erg ver weg voor de Leuvenaars. Aanvoerder Dimitri Daeseleire reageerde teleurgesteld.

Westerlo startte verrassend sterk en kwam ook verdiend op voorsprong. "We hadden die goede start niet verwacht, misschien dat we daarom zo slecht gestart waren", aldus de rechtsachter. "We zaten in de flow na een 9 op 12, maar de eerste 25 minuten waren we echt niet goed. Westerlo kwam 0-1 voor en zo konden ze hun geliefkoosde spel spelen."

Daeseleire verschalkte zijn eigen doelman na een hoekschop. "De Ceulaer kwam goed voor zijn man. Ik devieerde de bal nog, maar de bal botste aan de tweede paal binnen. Daarna creëerden we toch enkele goede kansen, maar Van Langendonck stond paraat met enkele goede saves. Jammer genoeg zijn er dan ook nog twee heel discutabele penaltyfases. Zeker bij Schuermans hadden we een penalty moeten krijgen."

Mirakel bij winst Cercle

De tweede periodetitel is met een match meer erg ver weg met vijf punten achterstand op Cercle. "We wisten dat elke misstap niet in ons voordeel zou zijn. Als Cercle morgen (zaterdag, red) wint, dan moet er al een mirakel gebeuren. We waren opnieuw in de running, maar dan moesten we vanavond absoluut winnen."

"Pas op, ze moeten natuurlijk nog spelen. Het kunnen nog altijd twee punten achterstand worden", doelt de OHL-kapitein op de thuismatch van volgende week tegen Cercle. "Het wordt bang afwachten, maar we hebben onszelf de das omgedaan. En dat is onze eigen fout."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties