Acht kandidaten voor één plekje in play-off 1, wie heeft zich het best versterkt in de wintermercato?

Acht kandidaten voor één plekje in play-off 1, wie heeft zich het best versterkt in de wintermercato?
Foto: © photonews

De strijd om play-off 1 zou dit seizoen wel eens een erg spannende kunnen worden. En dus is het nog maar de vraag wie uiteindelijk met het zesde ticket aan de haal zal gaan. Welk team wist zich het best te versterken tijdens de wintermercato?

We mogen er stilaan vanuit gaan dat Club Brugge, Charleroi, Anderlecht, AA Gent en ook het versterkte Antwerp de top-6 wel zullen vasthouden, maar wie het zesde team zal worden in de play-offs? Dat zal een erg spannende strijd worden de komende zes wedstrijden. Wie haalt het?

6e STVV, 33 punten

Sint-Truiden haalde met Tomiyasu een Japanse verdediger, op transfer deadline day kwam daar ook nog een Arsenal-huurling bij met Akpom. Mogelijk belangrijker: de Kanaries konden hun volledige kern vasthouden en kunnen dus verder bouwen op de eerste 24 speeldagen.

7e Racing Genk, 31 punten

Racing Genk wil én mag play-off 1 eigenlijk niet missen, met Ibrahima Seck en Dieumerci Ndongala hebben ze zich in januari nog wat weten te versterken. De Limburgers verloren met Buyens en Köteles op papier twee spelers, maar zij schelen geen slok op de borrel. Genk maakt dus zeker kans op de top-6, al blijft de vraag: kan Clement het team op de rails zetten én blijven zetten?

8e Waasland-Beveren, 30 punten

Waasland-Beveren zag met Morioka én Seck twee van zijn absolute sterkhouders vertrekken en kiest resoluut de lijn van de jeugd. Verburgh, Foulon en Verstraete zijn leuke spelers die kunnen rijpen bij de Waaslanders, kan Aït-Atmane het gat van Seck opvullen? Het wordt moeilijk, maar in play-off 2 kan het ook leuk worden voor dit enthousiast team.

9e Kortrijk, 30 punten

Met Erik Palmer-Brown kwam er nog een leuke, centrale verdediger bij voor De Kerels. Ondertussen ontdeed het team zich van een paar overbodige spelers. De Beker van België lijkt de snelste weg naar Europa.

10e Standard, 30 punten

De wedstrijd tegen Club Brugge in de Beker van België was indrukwekkend, kunnen de Rouches op dat elan verder gaan? Met Cimirot, Vanheusden, Koutroubis én Carcela werd het de laatste dagen van de wintermercato plots weer erg druk in de Vurige Stede. Onder meer Scholz verdween wel, dus het wordt nog wat afwachten hoe alles in zijn plooi zal vallen.

11e Moeskroen, 29 punten

Bij Moeskroen waren enkele spelers naarstig op zoek naar een transfer, onder meer Bolingi zal opnieuw zijn hoofd op het voetbal moeten zien te krijgen. Nkaka vertrok bovendien naar Oostende, benieuwd of dat een impact zal hebben.

12e Zulte Waregem, 27 punten

Marcq en Harbaoui zijn twee toppers met ervaring in de Jupiler Pro League, met Bjordal en Bongonda kwamen nog twee spelers waar we wel iets mogen van verwachten. Essevee raakte ook van enkele overbodige spelers (al dan niet definitief) af.

13e Lokeren, 27 punten

Mendy was er al eventjes, met Cevallos en Marecek werden nog twee extra spelers binnengehaald op de valreep. Of het voldoende zal zijn voor play-off 1? We vrezen ervoor, maar een rustig seizoen wordt het zeker en vast wel.

Wie pakt de zesde plaats in PO1?

14%
22%
3%
4%
32%
2%
14%
7%
0%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties