Reactie Vermant en Bölöni, wit en zwart: "90 minuten lang volgehouden" vs. "Sommige spelers zijn niet in staat om tot het einde vol te houden"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht en Dirk Pieters vanuit Antwerpen
| 65 reacties
Vermant en Bölöni, wit en zwart: "90 minuten lang volgehouden" vs. "Sommige spelers zijn niet in staat om tot het einde vol te houden"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op achterstand komen en toch nog winnen, of voorkomen en het nog weggeven. Het is maar hoe je het bekijkt. Na de 1-2 tussen Antwerp en Waasland-beveren verschenen twee coaches met een tegenovergestelde stemming op de persconferentie.

Sven Vermant mocht beginnen. "Er was deze week wel wat animo in Beveren. Op het einde van de transfermarkt zagen we Morioka vertrekken, maar we hebben ons daar niet door laten afleiden. We moesten ons voorbereiden op een sterk Antwerp."

De man van de match? Het team - Sven Vermant

"We probeerden met een open vizier te spelen. Met hetzelfde offensieve voetbal dat we gewend zijn. In het begin hadden we daar moeite mee, maar we zijn steeds meer beginnen voetballen. Na de voorsprong was het vooral zaak om vol te houden. Ik ben heel tevreden hoe het team zich 90 minuten lang gedragen heeft", aldus Vermant.

Wit en zwart

Dan kregen we met Laszslo Bölöni een heel andere analyse. "Het openingsdoelpunt was een logisch gevolg op de gang van het spel" was zowat de enige positieve uitspraak over zijn ploeg.

"Het was erg frustrerend. Ik was natuurlijk al niet tevreden na de tegengoals, en daarna speelden we te overhaast", zei hij. "Na de achterstand wilden we te snel het verschil maken. We waren niet alert genoeg, te onvoorzichtig, elke keer kwamen we te laat, ... Technisch werden we compleet overmeesterd op het middenveld. Die overdondering heeft ons pijn gedaan", gaf Bölöni toe.

We vonden het juiste antwoord niet - Laszslo Bölöni

Het keerpunt was waarschijnlijk de goal van Angban in de blessuretijd van de eerste helft. "Sommige spelers zijn nog niet in staat om het helemaal tot het einde vol te houden", zuchtte Bölöni, die uiteindelijk wel nog een pluim had voor de tegenstander. "Wij hebben de drie punten niet verloren, Beveren heeft de drie punten gewonnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties