Stadion: Achter de Kazerne

Mechelen van de hemel naar de hel: knappe zege, maar degradatie met 27 punten

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen

KV Mechelen zal volgend jaar uitkomen in eerste nationale B. Het won dan wel in eigen huis van Waasland-Beveren, maar dat was niet voldoende door het resultaat in Eupen. De Jupiler Pro League neemt zo afscheid van een traditieclub pur sang.

Traditie, geschiedenis, fans die voor kippenvel zorgen, ... Het speelt allemaal een rol over welke teams je misschien liever aan boord kan houden in eerste klasse A, maar op een zonnige zondagnamiddag in Eupen of Mechelen deed dat er niet meer toe. In 90 minuten moesten Malinwa en de Oostkantonners uitmaken wie zou zakken.

Traditie en geschiedenis

Mechelen had het in eigen handen: deden ze exact even goed als Eupen, dan bleven ze in eerste klasse. Dennis Van Wijk stuurde de namen die enigszins verwacht werden in de wei, Sylla kreeg de voorkeur op El Messaoudi op het middenveld. Bij de Waaslanders geen Cauffriez (geschorst) noch Camacho (op weg naar Canada) tussen de lijnen.

In een erg nerveuze eerste helft zette Malinwa de nodige druk en kreeg het ook wat corners, maar het had nog nooit gescoord vanuit een hoekschop dit seizoen en deed er ook in de eerste 45 minuten weinig mee. Enkele keren werd het heet aan de kooi van Roef, maar de bal ging er niet in.

Dan was het na de pauze wél meteen raak, en zelfs na een corner. Mera knikte onhoudbaar via de lat voorbij Roef en Mechelen op rozen. Enkele minuten later kon Bandé van dichtbij een vrije trap van Rits binnenknallen - een fantastisch ingestudeerd nummertje.

Stuntende Panda's en tranen

De fans van Malinwa stonden al te dansen en te springen, want in Eupen bleef het lang 0-0. Maar toen veranderde alles ... in de Oostkantons vielen in de laatste twintig minuten namelijk nog vier goals voor Eupen. Vier goals inderdaad.

Verdier kreeg nog twee dotten van kansen, Beqiraj duwde op de lat. Een derde doelpunt viel echter niet meer en dus moet KV Mechelen naar 1B. Doodzonde en vermoedelijk zal er nog nagekaart worden over de doelpunten in de Oostkantons.