"Ik moet eens goed nadenken of ik nog wel trainer wil blijven"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 53 reacties
"Ik moet eens goed nadenken of ik nog wel trainer wil blijven"
Foto: © photonews

Dennis van Wijk - en met hem heel KV Mechelen - zit in zak en as. Een degradatie naar 1B, dat hield voor het seizoen werkelijk niemand voor mogelijk. De Nederlandse coach heeft uitstekend werk geleverd, maar het volstond uiteindelijk niet om 'Malinwa' met het hoofd boven water te houden. En wat nu?

"We hebben ons best gedaan, we hebben gewonnen, maar hebben niet genoeg gescoord. Mijn gevoelens na deze match? Voor mijn toekomst was dit ook heel belangrijk. Een mooi contract in 1A of geen contract want dat loopt nu af dus hoe denk je dat ik mij voel? Teleurgesteld natuurlijk! We hadden 2 of 3 goals meer moeten maken. We wisten dat we er meer nodig hadden dan twee. Ik heb de beelden gezien van Eupen, maar het maakt niks uit. We hebben onze job gedaan, maar het was niet goed genoeg."

"Sinds ik hier ben, hebben we een heel moeilijk programma gehad. We hebben 2 keer gewonnen, 3 keer gelijkgespeeld en 1 keer verloren. Die tegen Moeskroen tel ik maar half mee, ik was hier toen nog maar een dag. Je eindigt mooi, maar toch degradeer je. Dat is erg bitter. Het is 2-0 hier en 4-0 daar in Eupen, 'surprise, surprise'! We liggen eruit."

Nadenken over toekomst

Een ietwat sarcastische Van Wijk lijkt te alluderen op een cadeautje van Moeskroen, of toch niet? "Ik mag zeggen wat ik wil want we leven in een vrije wereld hé. Dit is een democratie. Ik zeg trouwens toch helemaal niks? Ik zeg alleen maar dat onze 2-0 overwinning niet genoeg was."

De Nederlandse KVM-coach deed ook nog een opvallende uitspraak: "Na wat ik vandaag heb meegemaakt, moet ik toch eens goed nadenken of ik nog wel trainer wil blijven. Je bent afhankelijk van zoveel factoren. Je kan goed werk leveren, veel winnen en punten pakken, goed voetbal brengen en toch degraderen door mysterie. Heb je het dan nog wel in de hand? Ik moet daar eens goed over nadenken."

Zakken naar tweede, de klap is immens voor de ervaren rot in het vak: "Ik ben meer dan 25 jaar trainer in eerste en tweede en heb al heel veel dingen meegemaakt. Heel veel mooie zaken want het is een prachtige job, maar ook heel veel teleurstelling. Deze tik komt echt hard aan, zeker dan de manier waarop. De climax is een absolute anticlimax geworden", klinkt het voor de camera's van 'Play Sports'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties