Kassa! Kassa! KV Mechelen deed voorbije jaren al tal van gouden zaakjes met Belgische topclubs

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 22 reacties
Kassa! Kassa! KV Mechelen deed voorbije jaren al tal van gouden zaakjes met Belgische topclubs
Foto: © photonews

Dat het bij KV Mechelen leuk shoppen is, hoef je onze Belgische topclubs niet te vertellen. Club Brugge, Anderlecht en Standard deden de voorbije jaren al goeie zaakjes met de club die naar 1B zakte. Of beter: 'Malinwa' deed uitstekende zaakjes met de toppers.

Anderlecht

De 34-voudige landskampioen kent de weg naar Mechelen. Ivan Obradovic, Elias Cobbaut en Sofiane Hanni zijn drie opvallende namen die Achter de Kazerne inruilden voor het Astridpark. Eerstgenoemde bleek niet helemaal een voltreffer en mag straks na drie seizoenen met ups en downs andere oorden opzoeken.



Maestro Hanni was wél een gouden transfer, maar zocht afgelopen winter andere oorden op omdat hij niet in de bovenste schuif lag bij een deel van het publiek. Cobbaut valt nog af te wachten, hij maakt straks de overstap naar Brussel, maar heeft een immens potentieel. Silvère Ganvoula werd door paars-wit dan weer uitgeleend aan Mechelen, maar dat werd een klein drama...

Club Brugge 

Ook de Bruggelingen weten hoe ze deals moeten afsluiten in de stad van geel en rood. De veelbelovende Jordi Vanlerberghe maakte afgelopen zomer de overstap, maar moest als polyvalente speler vooral leergeld betalen. Hij kwam amper in actie. Tijdens de winterstop koos ook de Kroaat Ivan Tomecak voor Brugge, maar zijn overgang werd evenmin een eclatant succes.



Nu volgt middenvelder Mats Rits: kan hij het vanaf komend seizoen wél (meteen) waarmaken in Jan Breydel? In de omgekeerde richting kon KV Mechelen de Colombiaanse tank Germán Mera strikken en straks strijkt - via OH Leuven - ook nog Nikola Storm neer bij de naar 1B gezakte traditieclub. 

Gent, Standard en Genk

Ook twee andere clubs uit de zogenaamde G5 mochten in het verleden al proeven van de Mechelse vruchten. De Luikenaars van Standard haalden de technisch onderlegde centrale verdediger Milos Kosanovic en schokbreker op het middenveld Ibrahima Cissé binnen, beide heren zijn intussen alweer weg op Sclessin.



AA Gent kaapte in de zomer van 2013 de Deense stijlrijke aanvaller Nicklas Pedersen weg in het AFAS-stadion. Zijn kwaliteiten stonden buiten kijf, maar aanhoudende blessurelast was zijn part. De overbodige stopper Uros Vitas maakte in de winter van 2016 dan weer de omgekeerde move. Rob Schoofs deed in de zomer van 2017 exact hetzelfde. 



Veel minder transferbewegingen vallen er te noteren tussen KV Mechelen en KRC Genk, meest in het oog springende transfer was die van middenvelder Julien Gorius in de zomermercato van 2012. Wel een schot in de roos die overgang want de blonde Fransman met de fraaie traptechniek werd al snel een sterkhouder. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties