Gentse frustratie na verlies in Luik: "Ga toch gewoon uit respect voor ons naar de beelden kijken?"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 30 reacties

Ook Thomas Foket ergert zich aan de wedstrijdleiding na verlies bij Standard

Gentse frustratie na verlies in Luik: "Ga toch gewoon uit respect voor ons naar de beelden kijken?"
Foto: © photonews

De Buffalo's waren boos na de 3-2 nederlaag in Luik. En daar zat scheidsrechter Nicolas Laforge voor iets tussen. "Hij kan toch gewoon uit respect voor ons naar de beelden gaan kijken", vraagt Thomas Foket zich af.

Gent was de eerste helft helemaal nergens in de eerste match van het nieuwe seizoen. "Ik denk dat we in de eerste helft onderlagen, maar dat Standard niet al te veel kansen kreeg", vertelde Foket na de match. "We krijgen een snelle goal tegen, maar scoorden dan op het perfecte moment."

"Dat we in die eerste helft vaak de lange bal hanteerden? Het is de eerste match van het seizoen, op Standard, en we moesten enkele nieuwe spelers inpassen. Dan is dat soms nodig als de tegenstander hoog druk uitoefent."

"Uit mijn standpunt zag ik dat Esiti eerst de bal speelde"

Maar vooral over de penaltyfase met Esiti was heel wat te doen. "In de tweede helft maakten wij het spel, maar dan komt er weer zo'n doelpunt...", ergerde Foket zich. Eerst liep Cavanda een voet buitenspel, daarna kwam Esiti te laat in de zestien. "Je kan één van die twee zaken fluiten, maar dat was blijkbaar allemaal niet nodig. Spijtig, want zo kantelde de hele match in ons nadeel."

Laforge was zeker van zijn stuk. "Hij kon toch eens naar de beelden gaan kijken. Maar hij doet het gewoon niet. Ga toch gewoon kijken uit respect voor ons. Uit mijn standpunt zag ik dat Esiti eerst de bal speelde", besluit Foket

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties