Datum: 11/08/2018 20:00
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Regenboogstadion

Gretig Zulte Waregem buffelt onwezenlijk zwak Eupen helemaal tegen het canvas

Zulte Waregem heeft zijn eerste zege van het seizoen beet. Tegen een ongelooflijk zwak KAS Eupen kwam het eigenlijk nooit in de problemen. Dury komt met zijn troepen tussen de mensen, Makelélé mag zich stilaan ernstig zorgen maken na 13 tegengoals in 270 minuten.

• Zulte Waregem baas van minuut 1
  • Buffel zet team op rozen met twee goals
  • Enig mooie lob van Faik doet boeken helemaal dicht
  • Eerste zege voor Essevee, Eupen weet van geen hout pijlen maken

Zulte Waregem had zomaar met 6 op 6 kunnen beginnen aan speeldag 3, maar liet zich in blessuretijd tegen Waasland-Beveren én tegen AA Gent de kaas van het brood stelen. Twee puntendelingen, ze hadden er zich wat meer van voorgesteld bij Essevee.

Positieve onthouden

Toch wijzigde Dury niets aan zijn basisopstelling. Daar had hij ook geen reden toe, want het voetbal was de voorbije wedstrijden wel degelijk tot goed. "We moeten kalm blijven, de focus houden en het positieve meenemen van de vorige twee matchen", gaf Dury voor de match aan.

Die kalmte? Die was er van minuut 1. Essevee baas, Eupen nooit in de wedstrijd laten komen en niet gaan panikeren. De focus? Daar zorgde Dury wel voor, door een aantal keren in te grijpen wanneer Bongonda & co te veel gingen pingelen.

Buffel en Faik

Zelfs na een 3-0 voorsprong. Kwestie van het zekere voor het onzekere te nemen en de Panda's zeker niet in de wedstrijd te laten komen. Thomas Buffel had voor de pauze met twee quasi identieke doelpunten de thuisploeg op rozen gezet.

Na de pauze was er een enig mooie penseeltrek van Hicham Faik om de boel op te leuken, terwijl Theo Bongonda door amechtige bezoekers enkel foutief af te stoppen was. Enkel nonchalance en een tikkeltje gebrek aan efficiëntie zorgde ervoor dat het geen karrenvracht aan doelpunten werd.

Eupen slikte in zijn eerste twee matchen al negen doelpunten en ook op speeldag drie stond Van Crombrugge in een schietkraam. Marcq maakte er zelfs nog 4-0 van in de slotminuut. Essevee staat met vijf op negen tusen de mensen, Makelélé en de Oostkantonners mogen zich stilaan zorgen gaan maken.