andAnderlecht
moeMoeskroen
Datum: 17/08/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Lotto Park
Anderlecht in tweede versnelling en zonder gas in te duwen voorbij ontzettend zwak Moeskroen
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht won met 2-0 van een zwak Moeskroen

Anderlecht in tweede versnelling en zonder gas in te duwen voorbij ontzettend zwak Moeskroen
Foto: © photonews

Matchen tegen kleine ploegen moet je allemaal winnen, zeker thuis. En met alle respect dat we kunnen opbrengen: kleiner dan dit Moeskroen vind je ze op dit moment niet in eerste klasse. Anderlecht kan genieten van een vrij weekend met een 12 op 12 na een 'walk in the park'.

Wie een walk over verwacht had: in de cijfers werd dat misschien niet uitgedrukt, maar ze kregen wel gelijk. Moeskroen mocht dan wel helemaal laatste staan, , maar wel slechts vier geïncasseerde doelpunten. Voetballend stellen de Henegouwers echter zo weinig voor dat één goal scoren al quasi genoeg is.

Wat een slechte ploeg!

Bij balverlies zag je netjes tien man achter de bal kruipen. Enkel Pierrot mocht wat rond de middenlijn blijven hangen. Toch voetbalde Anderlecht een resem kansen bij elkaar: een schitterende vrije trap van... zowaar Santini (die kan echt alles tegenwoordig), een lob van 40 meter op de deklat van Trebel, een mislukt schot van Dimata, een schot van Vranjes gered door Werner...

Je mag dan nog met zoveel verdedigen, het is vragen om problemen. Maar aanvallend zit er gewoon niks in dit Moeskroen. Die Pierrot is groot en sterk ja, maar wat ben je daarmee als je een hele match amper een bal ziet? Wat een zwakke ploeg! En nu hebben we toch al een Kortrijk en Eupen ook zien voetballen. Wel, 't is nog erger! Als daar niks bijkomt buiten Dusenne en Benson...

Duimzuiger

Aan de andere kant was het toch iets beter gesteld met de weelde. Dimata en Santini? Nee, voor de eerste keer dit seizoen werd er een goal gescoord door iemand anders. En wie anders dan Adrien Trebel? De kapitein krulde een vrije trap perfect rond de muur in het hoekje. Mooi plaats gemaakt van Milic trouwens... Met de duim in de mond - hij wordt vader - ging de Fransman zijn liefde verklaren aan zijn madam.

In de tweede helft kon Moeskroen heel even de indruk wekken dat ze wel degelijk een goal bij elkaar konden voetballen. Heel even, want het was Anderlecht dat de 2-0 scoorde. Dimata miste eerste de lepe vrije trap van Trebel, maar Milic bood hem een herkansing aan: bingo! Nummer 5 in vier matchen.

Geschorst op FCB

"Are you watching FCB?", zong de jubelende spionkop. Zij zien hun ploeg volgende week al Club Brugge op een hoopje spelen. Mogen we wel even opmerken dat het kaliber van die ploeg iets groter is. En zonder Ognen Vranjes, bij wie het licht even uitging. De Bosniër ging met twee voeten vooruit door op Pierrot aan de middenlijn. Dom!

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas 90' 7.5
Vranješ Ognjen   80' 5
Bornauw Sebastiaan 90' 5.5
Milic Antonio 90' 6
Makarenko Yevgen   90' 7.5
Trebel AdrienA 90' 8.5
Saelemaekers Alexis 90' 7.5
Amuzu Francis 83' 6.5
Musona Knowledge 77' 6.5
Dimata Landry 90' 8.5
Santini Ivan 89' 6.5
  Bank G Beoordeel
Morioka Ryota 13' 7
Appiah Dennis 7'  
Gerkens Pieter 1'  
Delcroix Hannes -  
Kayembe Edo -  
Sambi Lokonga Albert -  
Bakkali Zakaria -  
Boeckx Frank -  

Moeskroen Moeskroen

  Speler G Beoordeel
Werner Olivier 90' -
Vojvoda Mergim 90' -
Gkalitsios Giorgos 90' -
Godeau Bruno 90' -
Katranis Alexandros 84' -
Sidi Sambú Idrisa 76' -
Napoleone Luca   90' -
Van Durmen Benjamin   90' -
Amallah Selim   89' -
Pierrot Frantzdy   90' -
Olinga Fabrice 90' -
  Bank G Beoordeel
Mbombo Lokwa Yanis 14' -
Kuzmanović Mićo 6'  
Luković Luka 1'  
Butez Jean -  
Huyghebaert Jeremy -  
Gulan Nikola -  
Dione Babacar -  
Spahiu Sebastjan -  
Herbeleef Anderlecht - Moeskroen