Vandenbempt lovend over viertal van Anderlecht: "De ongelooflijke uitblinker" en "Een fantastische lefgozer"

Redactie
| 2 reacties
Vandenbempt lovend over viertal van Anderlecht: "De ongelooflijke uitblinker" en "Een fantastische lefgozer"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht is de enige club die nog 12 op 12 telt in de competitie. De Brusselaars brachten in de eerste helft tegen Moeskroen frivool voetbal op de mat.

Na een moeizame uitzege in Charleroi liet paars-wit in eigen huis weer wat zien. "Ik moet zeggen dat het spel van Anderlecht voor de rust me heel erg bevallen is", zegt commentator Peter Vandenbempt op Sporza radio. "Dat is de manier dat ze in thuismatchen moeten spelen. Met initiatief, veel druk vooruit, hoge pressing, hoog tempo, kansen gecreëerd. De kanttekening is daarbij dat Moeskroen samen met Lokeren de zwakste ploeg van het moment is."

Vandenbempt pikt er een viertal uit bij de Belgische recordkampioen. "Anderlecht speelde met Trebel als de ongelooflijke uitblinker. Alles wat hem zo goed maakt, zat in zijn spel. Bij Standard heeft hij zelden of nooit zo goed gevoetbald. Nog een prille conclusie: de doelman straalt iets uit. Hij zit er soms wel eens naast en ik heb niet de indruk dat hij heel groot is, maar er staat wel iemand tussen de palen en hij komt goed uit op hoge ballen." 

'Manneke' Saelemaekers

Ook over Alexis Saelemaekers is Vandenbempt zeer te spreken. "Saelemaekers is heel goed aan het seizoen begonnen. Hij is wel een “manneke”. Hij gaat in discussie met Trebel, laat zich gelden, wordt soms wat verraden door zijn impulsiviteit. Ook tegen de ref, maar hij is een lefgozer. Dat is fantastisch. Bornauw zal tegen Club voor het eerst getest worden, maar straalt ook wel iets uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties