De Coninck ziet potentieel na debuut van verrassende Rode Duivel: "Goed scoutingswerk van de mensen van de nationale ploeg"

Clint Vens
| 11 reacties
De Coninck ziet potentieel na debuut van verrassende Rode Duivel: "Goed scoutingswerk van de mensen van de nationale ploeg"
Foto: © photonews

Volg Belgiƫ nu via WhatsApp!

Roberto Martinez haalde voor het tweeluik tegen Schotland en Ijsland drie debutanten uit de Jupiler Pro League bij zijn selectie. De meest verrassende naam was ongetwijfeld die van Gent-middenvelder Birger Verstraete.

De pitbull van de Buffalo's startte furieus aan zijn seizoen en wist al vier keer te scoren. Roberto Martinez hield zijn prestaties nauwlettend in de gaten en beloonde de 24-jarige middenvelder niet alleen met een eerste selectie, maar Verstraete mocht meteen ook zijn debuut maken voor België.

Prima scouting

Analist Wim De Conick snapt onze bondscoach: "Goed scoutingwerk van de mensen van de nationale ploeg, of is het Roberto Martínez himself die deze bij Club gebuisde middenvelder in het vizier kreeg?", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. "Grote actieradius, enorm recuperatievermogen, uitstekende voetjes en een geweldige wedstrijdmentaliteit. Ook nog het hart op de tong."

Leidersrol bij Gent

"Bij de Buffalo's heeft hij door de grote concurrentie lang nagelbijtend moeten toekijken, maar nu is hij de eerste die door Yves Vanderhaeghe op papier wordt gezet. Hij lijkt onvermoeibaar en cool as ice, want drie omgezette penalty's tegen Cercle. Hij is de leider die ze bij Gent al lang zochten. Dat is de reden waarom ze ook Vadis Odjidja aantrokken. Maar ze hadden die leider - zonder het te weten, denk ik - al in eigen huis."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League A

Nieuwste reacties