Zielloos Anderlecht krijgt geen enkele kans tussen de palen en blijft met lege handen achter
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 160 reacties

Spartak Trnava 1-0 RSC Anderlecht

Zielloos Anderlecht krijgt geen enkele kans tussen de palen en blijft met lege handen achter

Anderlecht keert met hangende pootjes terug naar België. In het Slowaakse Trnava kreeg paars-wit nauwelijks een kans bij elkaar gespeeld en tot overmaat van ramp viel tien minuten voor tijd de 1-0 achter Didillon binnen. Een valse start in het kwadraat.

De opmerkelijkste naam op het wedstrijdblad was die van Kums. Trainer Vanhaezebrouck gaf hem zijn eerste basisplaats van het seizoen op het middenveld naast Trebel. 

Veel Belgische fans zagen Spartak Trnava voor de allereerste keer bezig en bij die ene keer zal het sowieso blijven. Agressief non-voetbal, om het kort samen te vatten, en Anderlecht ging er helaas te veel in mee.

Geen opening

Na amper tien minuten hadden de Slowaken eigenlijk al met tien moeten staan, nadat rechtsachter Kadlec de doorgebroken Amuzu zonder verpinken neertrok. Enkele minuten later werd Anderlecht ook nog eens een potentiële penalty ontnomen na een duw in de rug van Dimata.

Door de constante fouten kwam er geen tempo in het spel, maar los daarvan toonde Anderlecht ook niet genoeg inspiratie tegen de dubbele gordel. De beste poging was nog van Dimata, die een open kopkans te hard naar de grond mikte. En doelkansen binnen het kader? Tja, die waren er simpelweg niet.

Hoe Trnava deze wedstrijd met elf spelers heeft geëindigd, daarvoor moeten we jullie het antwoord schuldig blijven. De scheids deelde wel gele kaarten á volonté uit, maar verder durfde hij dus niet gaan.

Ondertussen kwam Anderlecht nooit in zijn spel, zelfs geen vlaagje. In betere vorm hadden ze deze laagvlieger altijd genadeloos afgemaakt, maar de passen kwamen niet aan en de doelpogingen waren niet gericht. Het grootste gevaar was een onverwacht voorzet-schot van Amuzu bovenop de deklat.

Deksel op de neus

Paars-wit had dringend een wake-up call nodig en die kregen ze ook, maar niet op de manier die ze wilden. Tien minuten voor tijd verkeek Didillon zich op een corner en aan de tweede paal mocht Oravec zomaar binnenkoppen: 1-0! Een non-match - die eigenlijk geen winnaar verdiende - werd zo toch nog in het voordeel van Trnava beslist, Anderlecht keert met lege handen terug naar België.

Meer nieuws

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties