Antwerp laat tweede plaats liggen, STVV dringt top zes binnen
Robby Morren
Robby Morren vanuit Sint-Truiden

Sint-Truiden wint met 2-0 tegen Antwerp

Sint-Truiden heeft Antwerp zaterdagavond zijn eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd. De Kanaries zetten zo een reeks neer van drie opeenvolgende overwinningen, Antwerp laat de kans op de tweede plaats liggen.

Eén wijziging bij Antwerp in vergelijking met de partij tegen Zulte Waregem: Opare kreeg de voorkeur op Buta. Bij STVV verving Endo de geschorste Bezus, De Norre stond opnieuw aan de aftrap.

De eerste helft was ronduit teleurstellend. We zagen twee teams die zich eerst en vooral op de organisatie concentreerden, niets weggeven was belangrijker dan een kans creëren. Jammer voor de toeschouwers.

Het duurde tot minuut 37 (!) vooraleer we een eerste echte doelpoging konden noteren. Refaelov kreeg ruimte en pakte uit met een geweldige trap op doel. De redding van Steppe was al even mooi.

Gelukkig maakte de tweede helft veel goed. Voor de jongens van Marc Brys kon die niet beter beginnen. Ceballos bediende De Norre knap en zijn bal in de verste bovenhoek was magistraal en liet Bolat kansloos. (1-0)

Een doelpunt was wat deze gesloten wedstrijd nodig had want nu trok Antwerp wel voluit de kaart van de aanval. Voor de Kanaries kwam er dan weer ruimte op de tegenaanval. Kortom, het ging goed op en neer.

Boli wrong enkele mogelijkheden de nek om voor de thuisploeg, terwijl Rodrigues en Bolingi kopbalkansen kregen en Van Damme een voet tekort kwam om de gelijkmaker voor de roodhemden op het bord te zetten.

Het Antwerpse slotoffensief leverde niets op en in de toegevoegde tijd maakte de ingevallen Kamada er zelfs nog 2-0 van. Zo loopt The Great Old tegen zijn eerste nederlaag van het seizoen aan. STVV zet een mooie reeks neer en klimt (voorlopig) de top zes binnen.