"Iedereen zegt nu dat Antwerp Anderlecht en Club Brugge pijn zal doen in de toekomst, maar daar mag je ook Sint-Truiden bijrekenen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 26 reacties
"Iedereen zegt nu dat Antwerp Anderlecht en Club Brugge pijn zal doen in de toekomst, maar daar mag je ook Sint-Truiden bijrekenen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met dank aan een 9 op 9 is STVV opgerukt naar een zevende plaats in de Jupiler Pro League. Na een rustige aanloop komen de Kanaries op toerental, zo ziet ook ex-coach van Sint-Truiden Guido Brepoels.

"Met de komst van de vele Japanners en enkele andere nieuwkomers moesten we even afwachten tot wat dit STVV in staat is. Ik heb ze nu twee keer zien spelen, en ik moet zeggen dat Sint-Truiden een aardig ploegske heeft", vertelt Brepoels in gesprek met Voetbalkrant.com.

"Er zit veel progressie in deze ploeg, die rijper wordt. Met Marc Brys heeft STVV momenteel de ideale coach."

"Ik las in de pers dat velen verrast zijn over dit STVV. Ik niet. Er zit veel progressie in deze ploeg, die rijper wordt. Met Marc Brys heeft Sint-Truiden momenteel de ideale coach."

Beredeneerde Brys

Brepoels is lovend over de man met wie hij destijds de trainerscursus volgde. "Marc voelt de jonge generatie goed aan en wil liever met 1-0 winnen dan zes à zeven kansen creëren, maar wel met 3-0 de boot ingaan. Dat zal bij Marc niet gebeuren. Hij kiest voor de organisatie, al legt hij nu wel wat meer de focus op de aanval."

"Ik hoop dat STVV dit jaar play-off 1 kan spelen. Is het niet nu, dan zal het volgend seizoen gebeuren."

Met een punt in Genk en overwinningen tegen AA Gent en Antwerp legt STVV de PO1-kandidaten het vuur aan de schenen. "Sint-Truiden heeft altijd de naam van giant killer gehad. Ik hoop dat ze dit jaar play-off 1 kunnen spelen. Is het niet nu, dan volgend seizoen."

"Maar het zal gebeuren met deze Japanse eigenaars", is Brepoels overtuigd. "Iedereen zegt nu dat Antwerp Anderlecht en Club Brugge pijn zal doen in de toekomst, maar ik denk dat we Sint-Truiden op termijn erbij mogen tellen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties