Na meer dan twee maanden kennen Carcela, Wesley & co eindelijk hun lot

Na meer dan twee maanden kennen Carcela, Wesley & co eindelijk hun lot

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Pro League verkeert ondertussen in crisis door de operatie 'Propere Handen', maar ondertussen was het ook nog steeds wachten op een uitspraak in enkele schorsingsdossiers. Al is die er eindelijk gekomen!

UPDATE 15.50: Zowel Carcela, Wesley, Ocansey als Brogno krijgen definitief geen straf in de hele zaak. Dat heeft de KBVB laten weten via de sociale media. De Beroepsgeschillencommissie stelde namelijk vast dat een terugkeer naar de oude indicatieve tabel niet mogelijk is, waardoor een straf ook niet mogelijk was.

Carcela (Standard), Wesley (Club Brugge), Ocansey (Eupen) en Brogno (Beerschot Wilrijk) waren inmiddels sinds half augustus aan het wachten op een mogelijke straf na een rode kaart in het begin van de competitie.

Uitspraak

Tot op heden werd de hele zaak telkens uitgesteld. Normaliter ging er pas op 26 oktober een beslissing vallen, maar volgens Het Laatste Nieuws is er nu ingegrepen en zal de zaak wel degelijk deze middag ten gronde worden bepleit.

Mogelijk worden Wesley en co dus meteen geschorst voor de wedstrijden van dit weekend. Een en ander gaat vooral over het gebruik van de indicatieve tabel, die sinds dit seizoen in voege is. Bij de eerste uitgesproken schorsingen van dit seizoen wordt dat echter in twijfel getrokken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties