Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Ingeving Verstraete en discutabele penalty hijsen matig Gent voorbij Kortrijk
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent wint van KV Kortrijk dankzij invaller Verstraete

AA Gent heeft de kater van Moeskroen toch een beetje kunnen doorspoelen tegen KV Kortrijk. Goed was het niet, KVK gaf voor de derde keer op rij een voorsprong uit handen.

AA Gent begon uitermate zwak aan de wedstrijd en de spelers leken alweer niet helemaal op scherp te staan. Thorup had aan dezelfde elf die verloren in Moeskroen het vertrouwen gegeven om het zelf recht te zetten, maar veel was daar voor de rust niet van te merken.

De thuisploeg kreeg geen enkele bal tussen de palen voor de rust en KV Kortrijk kwam vaak moedig opzetten en kwam ook op voorsprong door een bizar doelpunt. Van der Bruggen verstuurde een magistrale bal op Chevalier en die zette voor. Plastun knalde het leer pardoes op de uitgekomen Kalinic en Stojanovic moest maar binnen tikken. Toch een bal tussen de palen dus.

0-1 en dat was meteen de ruststand. KV Kortrijk mocht proberen om het deze keer wel vol te houden. Thorup past dezelfde methode toe als in Moeskroen, namelijk tien minuten de ploeg de kans geven om zich te herpakken en dan ingrijpen. Birger Verstraete vierde zijn terugkeer na zijn enkelblessure.

Duivelse impact

De impact was meteen te merken. Hij verstuurde een bloedmooie voorzet en Yaremchuk kopte de gelijkmaker binnen. Mooi doelpunt, maar toch te makkelijk verdedigd door KV Kortrijk. De Gentse machine sloeg echter nog niet helemaal aan. Een discutabele penalty bracht soelaas voor de Buffalo's.

Mboyo hief de armen op als gezichtsbescherming én keek niet naar het leer, maar toch oordeelde ref Put dat de bal op de stip moest. Limbombe deed het met een stijlvolle panenka. Na dat doelpunt kwam het Gentse spel er dan toch beter uit en Maakte Yaremchuk na een goeie actie van Dejaegere nog de 3-1. Kortrijk kon alweer een voorsprong niet vasthouden en zal met die penalty in het hoofd zitten.