Reactie Verstraete was dé man bij Gent: "De coach zei: 'change the game'"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 4 reacties
Verstraete was dé man bij Gent: "De coach zei: 'change the game'"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent haalde het met 3-1 van KV Kortrijk, maar voor de invalbeurt van Birger Verstraete was het spel weinig soeps. De middenvelder keerde terug uit blessure en zorgde meteen voor de gelijkmaker.

Hij trapte een pracht van een bal richtig Yaremchuk, die makkelijk in doel kon koppen. "De coach zei me: 'change the game'. Het is positief dat ik terug op het veld kon staan en de ploeg kon helpen. Ik wist dat er een grote kans zou zijn dat ik zou invallen mocht het niet goed lopen."

Dat het niet goed liep, is een eufemisme. "Het zag er inderdaad niet goed uit. Het is niet te verklaren na die slappe pannenkoekenmatch van dinsdag dat we Kortrijk niet bij de keel grepen van in het begin. En dan nog dat doelpunt, dat is om zot van worden. Het loopt ook niet over van de leiders bij ons, weinigen staan op als het slecht gaat. Er was echt angst, je ziet jongens ballen enorm klungelig verliezen."

Volgende week zal het dik in orde zijn

Verstraete is één van de jongens die dan wel osptaat, maar de basis haalde hij nog niet. "Ik heb nog maar één keer met de groep getraind en die blessure is nog maar dertien dagen geleden gebeurd. Ik voel ook dat het nog niet vlot gaat om over links te draaien." Tegen Anderlecht moet hij wel vanaf de aftrap kunnen spelen. "Volgende week zal het dik in orde zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties